kinderkamer accessoires

De kinderkamer inrichten is naar mijn idee één van de leukste dingen om te doen. Naast de essentials, zoals een bedje en een kledingkast, zijn het vooral de accessoires die de kinderkamer mooi en eigen maken. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel leuke en inspirerende accessoires voor de kinderkamer te koop die het kamertje van jouw dochter of zoon omtoveren tot een waar kinderparadijs (en een kamer die ook nog een beetje stylish verantwoord is). Ik laat je in dit artikel graag de leukste kinderkamer accessoires zien en geef je graag tips.

Tips voor het kiezen van de juiste kinderkamer accessoires

Vind je het lastig om de kinderkamer in te richten? Naast het creëren van een gezellige sfeer en een kamer waar je kind zich echt thuis voelt, is het ook belangrijk dat er voldoende speelruimte is. Met onderstaande tips wordt het inrichten van de kinderkamer een stukje makkelijker.

Tip 1: niet te druk

Als je rondsurft op internet kom je de leukste webshops tegen met de leukste accessoires voor de kinderkamer. Maar voordat je alles naar je digitale winkelmandje verplaatst, realiseer je wel dat de kinderkamer, naast dat het een plek is om te spelen, ook een plek is om te slapen. Een plek waar je kindje tot rust moet komen. Zorg er dus voor dat de kamer niet te druk en te vol oogt. Dat betekent niet te veel accessoires en knuffels en aan een bed, kast en bureau heeft je kind echt genoeg. Zorg voor een mooi evenwicht.

Tip 2: kies voor maximaal 3 kleuren

Aanhakend op bovenstaand punt: om de kamer rustig te houden, is mijn advies om te kiezen voor maximaal 3 kleuren. Bijvoorbeeld pasteltinten gecombineerd met blondhout en wit. Dit oogt heel neutraal, geeft rust maar is ook trendy door de Scandinavische invloeden. Ook kleuren als okergeel, grijs en wit zijn een mooie combi. Zorg er altijd voor dat er voldoende wit in de ruimte is, dit creëert rust en overzicht. En: felle kleuren zijn leuk maar ook heel overheersend. Vooral als je één hele wand knalgroen maakt (en de kamer al vrij klein is). Kies dan liever voor accessoires in knalgroen en houd de muren neutraal wit.

Tip 3: groeperen van accessoires

Je kunt aan elke muur wel een wandplankje hangen met accessoires of overal posters en foto’s maar dit oogt vooral heel chaotisch. Kies liever voor één wand waar je een plankje hangt of hang alle posters en foto’s bij elkaar. Zo komen je accessoires bovendien veel beter uit.

Tip 4: creëer voldoende opbergruimte

Zorg voor voldoende opbergruimte waar je kinderen hun speelgoed kunnen opbergen (ze hebben tegenwoordig hele mooie speelkisten van hout). Geen rondslingerend speelgoed en meer overzicht voor jezelf en je kinderen.

Tip 5: kies voor 1 of 2 eyecatchers

Een gave muursticker of muurschildering, een opvallend kleed op de grond of juist een mooie wandplank met accessoires. 1 of 2 eyecatchers geven de kamer sfeer en een eigen persoonlijkheid maar doordat je ‘t beperkt houdt blijft de kamer rustig.

Mijn favoriete kinderkamer accessoires

kinderkamer accessoires

1. Een leuke poster op de commode of aan de muur zorgt voor een instant gezellige sfeer in de kinderkamer. Je kunt ‘m ophangen met gekleurd tape of plaatsen in een mooie lijst: net wat je zelf mooi vindt. De poster is 50x70cm. Kijk op de website voor meer leuke printjes (pas op: kiezen is heel lastig, want ze zijn allemaal zo ontzettend leuk!).

2. Modern en strak. De Wire hanglamp van Kidsdepot is lekker stoer dankzij de dikke metalen draden. Bijzonder mooi: het effect op de muren als deze lamp aanstaat. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.

3. Leuk! Deze Growth Chart van Make History meet nauwkeurig de lengte van jouw kindje. Tip: plaats foto’s van je kindje bij elke 10 centimeter die erbij komt. De Growth Chart komt inclusief houten ophangsysteem.

4. Te lief, dit houten hertje van Dots Lifestyle. Erg leuk op een wandplankje en een ware eyecatcher. Gemaakt van ruw hout, maar door de schattige Bambi ogen een mooie combinatie tussen lief en stoer.

5. Deze leuke zebra van Kidsdepot heeft de mooiste strepen van de hele savanne. Dit grote knuffelbeest is lekker zacht en groot genoeg om urenlang mee te knuffelen. Verkrijgbaar in zowel roze als blauw.

6. Op zoek naar een leuk nachtlampje? Zoek niet verder. Deze mini sterren (setje van 3) van A Little Lovely Company staan onwijs leuk op het nachtkastje of een wandplankje. Ook verkrijgbaar in groen en roze.

7. De Lightbox is een gewild item en vooral heel populair onder (interieur)bloggers. En geen wonder. Met de Lightbox geef je een persoonlijke touch aan je interieur door telkens een andere boodschap of quote te gebruiken. Deze versie van A Little Lovely Company is verkrijgbaar in meerdere kleuren en verder uit te breiden met de verschillende lettersets.

8. Deze gave (en vooral mooie!) pastelkleurige blokken zijn niet alleen leuk als decoratie in de slaapkamer, maar ook leerzaam om mee te spelen. De set bestaat uit tien blokken met cijfers en diverse printjes en is van het merk Kids Concept.

Wat zijn jouw tips voor de leukste kinderkamer accessoires?