Klein maar fijn. Maar op het gebied van kleding kan klein zijn best lastig zijn. Mouwen en broekspijpen die altijd te lang zijn. Jurkjes die eigenlijk op de knie horen te vallen, maar bij jou bijna je enkels raken…Tja, it ain’t easy being short. Kleding uitzoeken en dragen kan soms heel lastig zijn. Gelukkig zijn er heel wat kledingtips en trucjes voor kleine mensen die het leven net iets gemakkelijker maken. Ik deel ze graag met je!

Kledingtips voor kleine vrouwen

Help de natuur een handje. Met deze kledingtips oog je optisch langer.

high-heels

1. Op grote hoogte

Het mag geen verrassing wezen dat een goed stel hakken je een aantal centimeters langer doet lijken. Niet helemaal jouw ding of wordt het wiebelen geblazen? Kies dan voor een goede blokhak (lekker stabiel) of een paar wedges (nog stabieler).

2. Aansnoeren die taille

High waisted jeans, broeken en rokken zijn de perfecte match voor petite dames. Doordat de tailleband hoog zit, lijken jouw benen optisch langer.

3. Tuck it in

Oversized blousejes zijn hartstikke leuk, maar kunnen je dikker laten lijken dan je bent. De oplossing is simpel: rol je mouwen omhoog en stop het voorste stukje van je blouse in je broek. Hieronder lijken je benen direct langer. Dit kan je ook doen met shirtjes die wat wijder vallen.

4. Color blocking

Door verschillende kleurpaletten en patronen te gebruiken, creëer je verschillende ‘vlakken’ in je outfit. Als je langer wilt lijken, is het advies om juist dezelfde tinten en kleuren te gebruiken. Bijvoorbeeld je schoenen in dezelfde kleur als je broek. Of ga voor een all-over look in bijvoorbeeld zwart. Daarnaast werken jumpsuits ook erg goed en oog je direct een stuk langer.

5. Te lange broek

Is je broek te lang? Soms is het best leuk als je broek aan de onderkant een beetje gerimpeld is. Daarnaast kan je je broekspijpen naar binnen en buiten omslaan, wat bij beide een heel ander effect geeft. Echt te lang? Ga dan langs bij de kleermaker en laat je broek innemen tot de perfecte lengte.

6. Shop petite

Wist je dat heel veel shops en winkels een speciale petite afdeling hebben? Zo shop je bij ASOS al petite jurkjes, tops en meer en ook Zalando heeft in hun webshop een speciale categorie voor petite dames.

7. Crop tops

Crop tops zijn ideaal als je iets kleiner van stuk bent. En wist je dat je een stuk langer lijkt als je nog een shirt in een andere kleur onder je crop top draagt? Probeer maar eens! Ook kan je je topcrop combineren met een high waisted jeans of rokje. Succes gegarandeerd.

En eigenlijk voor iedereen geldt – of je nu lang, klein, curvy of juist heel slank bent – wees blij met wie je bent en benadruk vooral je positieve kanten.

Wat is jouw ultieme kledingtip voor kleine vrouwen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zalando.