Pantone, autoriteit op het gebied van kleur, heeft de kleur Radiant Orchid uitgeroepen tot de kleur van 2014. Een expressieve, creatieve kleur met een grote aantrekkingskracht en een verleidelijke charme. Radiant orchid heeft een magische warmte en is een boeiende mix van fuchsia en paars met een roze ondertoon. “Radiant Orchid emanates great joy, love and health”, aldus Pantone. Ik laat je graag kennismaken met de kleur van dit jaar.

Radiant Orchid in fashion

Deze bijzonder opvallende kleur is een absolute aanwinst in je garderobe. Sprankelend, trendy maar toch stijlvol en het mooie is: radiant orchid staat vrijwel iedereen. Vooral als je een donkere huid hebt of donkere haren is deze dieppaarse kleur een absolute aanrader. Radiant orchid is het mooist in combinatie met zwart en wit. Hierdoor heeft deze magische kleur alle mogelijkheid om de aandacht naar zich toe te trekken.

Radiant Orchid in beauty

Een verrassend moderne en veelzijdige kleur. Radiant Orchid doet de huid opleven waardoor je er instant energieker uitziet. Radiant Orchid is een prachtige combinatie met onder meer lavendel, paars en roze; voor een oogverblindende ooglook. Ook als lippenstift doet deze kleur het goed en is vooral voor de donkere meiden onder ons een aanrader. Voor wie dit allemaal too much vindt; ook op de nagels is Radiant orchid prachtig.

Radiant Orchid in wonen

Radiant orchid leent zich prima als eyecatching kleur in je interieur. Van een complete wand tot opvallende accessoires. Radiant Orchid is een flexibele kleur die een mooie aanvulling is op donkergroen en prachtig is in combinatie met turkoois en zelf lichtgeel. Iets te heftig? Combineer radiant orchid met grijs, beige of taupe voor een stijlvolle uitstraling.

photo credit: Orchidee “Jungfernstendel” (Laelia gouldiara) via photopin (license)

Wat vind jij van de kleur radiant orchid?