Volgende week is het Koningsdag en deze dag vieren wij voor de eerste keer met een kleintje. Hoe we dit doen, vertel ik je graag in dit blog.

Vroeger

Vroeger (jemig wat klink ik nu oud) begonnen we Koninginnedag (ja, vroeger hadden we nog een koningin. Ik voel me nu nog ouder…) natuurlijk met Koninginnennacht. En om eerlijk te zijn was deze nacht nog leuker dan de dag zelf. De dag zelf was je namelijk ontzettend brak, maar ging je met frisse moed verder waar het die nacht een paar uur eerder was geëindigd. Koninginnedag zelf brachten we vaak door in Arnhem of Amsterdam. Thuis bij vrienden eerst patat en kroketjes eten, de intocht bekijken op televisie en dan met de trein richting een stad naar keuze. Vervolgens daar lekker dansen, sjansen en feesten. Topfeestjes!

Tegenwoordig

Tegenwoordig hebben we een kind en zijn de feestjes verleden tijd. Vinden we niet erg, want om eerlijk te zijn waren deze mama en papa daarvoor al behoorlijk bejaard bezig op Koningsdag. Geen nachten meer doorhalen en de dag zelf werd rustig op het terras of op de loungebank in de achtertuin doorgebracht. Erg? Nee hoor. En ook dit jaar zal het niet anders zijn. We gaan naar vrienden toe met de kleine, blijven daar waarschijnlijk een paar uurtjes en gaan vervolgens weer naar huis. Simpelweg omdat Jennifer op tijd weer moet eten en haar slaapjes overdag hard nodig heeft. Mocht het mooi worden dan gaat de bbq aan en anders wordt het iets anders makkelijks.

Over een paar jaar

Zodra Jennifer wat ouder is, is het natuurlijk leuk om met haar over de vrijmarkt te lopen, spelletjes te gaan doen etc. Maar voor nu doen we het gewoon lekker rustig aan. Met 10 maanden is ze toch nog te jong om alles bewust mee te krijgen dus thuis bij vrienden en daarna lekker in de tuin (hopend op een zonnetje) is dan net zo leuk.

Hoe vieren jullie Koningsdag?