ladder in panty voorkomen

In de winter draag ik vrijwel elke dag een panty. Maar hoe irritant is het als je, net als je natuurlijk op je werk komt en je een belangrijke meeting hebt, een ladder in je panty hebt. Not so very charming en bovendien bloedirritant. Ook als je op een chique feestje komt, zit je niet te wachten op een ladder. Gelukkig zijn er een aantal trucjes die ervoor zorgen dat de kans op een ladder een stuk kleiner wordt.

Ladder in panty voorkomen

Met onderstaande tips voorkom je die vervelende ladder in je panty.

Tip 1: verzorg je benen, voeten en nagels

Gladde benen en zachte voeten zorgen ervoor dat je panty soepel aangaat en voorkomt haaltjes of dat je ergens achter blijft hangen. Hetzelfde geldt voor je nagels: vijl ze mooi rond zodat haakjes geen kans maken.

Tip 2: gebruik haarlak

Wist je dat je met haarlak je panty kunt verstevigen? Spray er een beetje op als je ‘m aan hebt en klaar!

Tip 3: draag een sokje

Afhankelijk natuurlijk van je schoenen, kan je een klein sokje (enkelsokje) dragen. Op deze manier verstevig je het teenstuk. Belangrijk, want dit is vaak het punt waarop de ladder ontstaat.

Tip: neem altijd, vooral als je iets belangrijks op de planning hebt staan, een reserve panty mee. Mochten deze tips toch niet helpen, dan heb je altijd nog een back-up.

Tip 4: kies voor een maatje groter

Niet alleen zit dat vaak lekkerder, het maakt het aandoen van je panty ook een stuk makkelijker. Je hoeft minder hard te trekken en er komt minder spanning op te staan dus de kans dat je een ladder krijgt is ook direct een stuk kleiner.

Tip 5: ga voor een handwasje

Verleidelijk om je panty na het dragen in de wasmachine te doen, maar een handwasje is echt veel beter als je de levensduur van je panty wilt verlengen.

Heb jij vaak een ladder in je panty en heb je voor mij de ultieme tip? Dan hoor ik het graag!