Menig Sex and the City liefhebber kan zich het gouden naamkettinkje van Carrie Bradshaw nog herinneren. Wie had echter gedacht dit oh-zo-beroemde en zelfs een beetje tacky naamkettinkje ooit nog populair zou worden? Ontwerper Alber Elbaz dus. Tijdens zijn fall 2013 show in februari tijdens Paris Fashion Week creëerde de Lanvin designer een fashion buzz. Niet alleen was zijn collectie stunning, het meest opvallende van de show waren de grote, gouden naamkettingen die bungelende aan de nekken van de modellen. De kettingen zijn groter dan groots en bevatten woorden als ‘Happy’, ‘Help’, ‘Love’ en ‘Cool’. Met zijn eigenzinnige naamkettingen biedt Lanvin een nieuwe kijk op de statement kettingen die deze zomer zo populair zijn.

Alber Elbaz: “Words are my greatest source of inspiration”

Lanvin nameplates

De woorden in goud metaal zijn geschreven in het handschrift van Alber Elbaz. De statement kettingen zijn om hebberig van te worden en kunnen zowel individueel als met elkaar worden gedragen. De kettingen zijn onder meer verkrijgbaar via de officiële website van Lanvin, maar zijn helaas een tikje prijzig (rond de €1.000). Naast de kettingen bestaat de collectie uit medaillons, riemen en een serie clutches.

Budget statement naamkettingen a la Lanvin

De nameplates van Lanvin zijn uiteraard gorgeous en om hebberig van te worden. Helaas is de prijs iets minder gunstig (je bent zo rond de 1.000 euro kwijt). Gelukkig zijn er genoeg budgetvarianten van de statement naamkettingen a la Lanvin. Ik verzamelde de mooiste exemplaren.

zara-maybe-kettingzara-maybe-ketting-2
Zara Maybe ketting

topshop-london-kettinglove-necklace-asos
Topshop London ketting via ASOS.comLove necklace

xoxo-kettingketting-love
XOXO-ketting via Follow FashionLove ketting via Modemusthaves.nl

Wat vind jij van deze nieuwe trend?