Ik ben een echte beautyaddict en vind het heel belangrijk om mijn huid goed te verzorgen. Dat betekent ‘s ochtends en s’ avonds een heel routine om mijn huidje zo goed mogelijk te verzorgen. Ik laat jullie graag zien wat mijn dagelijkse skincare routine is.

Oogcrème

Een absoluut must is een goede oogcrème. Ook als je pas begin twintig bent. Want echt: vroeg beginnen met een goede oogcrème helpt tegen de rimpels. Ik word niet voor niets altijd drie jaar jonger geschat ;-).

Serum

Een serum breng je aan voor je dag- of nachtcreme en zorgt ervoor dat de ingredienten van je creme nog beter worden opgenomen. Ik heb meerdere serums in de kast staan, maar Double Serum van Clarins en Shiseido Bio Performance zijn mijn favorieten. Ik wil namelijk niet een serum die mijn huid te vet maakt en deze twee zijn echt perfect.

Dagcrème

Een goede dagcreme voedt en beschermt de huid en bevat een goede SPF. Ook in de winter is een SPF noodzakelijk, want ook als het zonnetje amper schijnt is een goede bescherming noodzakelijk. Ik vind het heel lastig om een dagcreme te vinden die mijn huid niet te vet maakt (hallo glim). Ik ben op dit moment erg fan van de crèmes van Clarins en Biotherm.

Reinigen

Reinigen is natuurlijk de basis voor een mooie huid. Ik reinig mijn huid ‘s ochtends en ‘s avonds met een speciale reinigingsgel. Lekker fris in combinatie met water (ben ik ook meteen wakker). Ik vind het niet prettig om met watjes mijn gezicht schoon te maken dus een reinigingsgel is perfect. De laatste restjes mascara haal ik wel weg met een speciale remover voor de ogen.

Reinigingsborstel

Ik heb de Clinique Sonic Cleansing System. Een reinigingsborstel die je huid extra goed reinigt. Je kunt deze gemakkelijk 2x op een dag gebruiken, maar ik merk dat mijn huid dat too much vindt. Daarom gebruik ik ‘m vaak 1x in de week. Ook als ik een pukkeltje heb en even mijn huid reinig met deze reinigingsborstel is de volgende dag het puistje ook weg. Ideaal!

Serum voor ‘s nachts

Mijn favoriete product voor ‘s nachts is Biotherm Blue Therapy Serum-in-Oil Night. Het enige product dat mijn huid voldoende voedt. Superfan dus! Bovendien gebruik je er maar heel weinig van dus ondanks de prijs een absolute investering.

Hoe ziet jouw skincare routine eruit?