De mode kleur voor deze winter? Absoluut (en met recht) Dusty Cedar. Deze warme tint bevindt zich ergens tussen roze en rood en geeft elke winterse look een warme touch. Benieuwd hoe je deze kleur het beste combineert? In dit artikel geef ik je de beste tips voor het combineren van de mode kleur Dusty Cedar en de nodige inspiratie voor je eigen look.

Dusty Cedar

Dusty Cedar is door Pantone, de autoriteit op het gebied van kleuren, uitgeroepen tot één van de modekleuren voor dit najaar. De kleur is een combi van rood en roze met een touch of grey. Het resultaat is een warme, winterse kleur die vrijwel iedereens staat. Dusty Cedar gaan we veelvoudig zien in het straatbeeld deze winter. Veel winkels en webshops, waaronder Esprit en H&M, hebben deze prachtkleur al toegevoegd aan hun collectie. Genoeg redenen dus om een item (of twee) in deze kleur toe te voegen aan je garderobe.

Dusty Cedar combineren

Dusty Cedar is een statement kleur van zichzelf waardoor je deze kleur het beste kunt combineren met neutrale kleuren. Wit en zwart zijn altijd goed, maar juist kleuren als grijs en denim geven je outfit extra pit. Vooral warmgrijs is een prachtige combi met deze oudroze kleur.

Voor een extra classy look mix and match je Dusty Cedar met bruin. Denk: een bruine pantalon met een blouse in de kleur Dusty Cedar.

Wil je je look wat frisser maken? Combineer deze kleur dan met kraakhelder wit en een blauwe jeans. Op deze manier haal je het klassieke uit de kleur en oogt je outfit direct een stuk moderner en minder winters. Vooral voor de herfst is deze combinatie dan ook een echte aanrader.

Helemaal verzot op deze kleur? Een ton-sur-ton look met de kleur Dusty Cedar is ook erg mooi. Vereist wel een beetje lef, want opvallen doe je zeker. Maar geloof mij: je rockt wel een schitterende outfit als je het doet.

Niet alleen in fashion

Wist je dat Dusty Cedar niet alleen een mooie kleur is voor je kleding, maar ook voor je make-up en interieur? Vooral Dusty Cedar op de lippen is voor mij een grote favoriet. Deze oudroze kleur zorgt voor een instant classy look. Geen fan? Dit najaarstintje doet het ook goed in de vorm van een nagellak. En wie helemaal durft gaat voor Dusty Cedar op de ogen, ook erg mooi.

In je interieur is Dusty Cedar erg mooi als accentkleur. Denk aan een wandje in de woonkamer of juist een klassieke stoel bekleed met een stof in de kleur Dusty Cedar. Ook kaarsen en kussens in deze kleur geven je interieur instant warmte.

Wat vind jij van deze nieuwe modekleur?

Bron bovenste beeld: Pantone