Het is net geen broek en eigenlijk ook net geen rok: de broekrok. Een heuse trend voor komende lente en zomer en multifunctioneel in te zetten. De broekrok, ook wel culotte of oversized bermuda genoemd, kan op alle manieren gedragen worden. Van chic en stijlvol tot urban en hiphop. Ik laat je graag zien je de broekrok het beste combineert.

Culotte cool

De culotte wordt al veelvuldig gespot in het straatbeeld en ook tijdens de shows van Phillip Lim, Victoria Beckham en Mulberry maakte de broekrok haar comeback. Maar hoe draag je de broekrok? Om je figuur te behouden is het aan te raden om deze bermuda short te combineren met een getailleerde top of jasje en open killer heels. Hierdoor wordt het accent gelegd op de culotte, maar blijft je figuur intact. Ook een fijne combinatie is de culotte met een cropped top. Sexy en stoer tegelijkertijd.

Tips voor het dragen van de broekrok

De broekrok of culotte is een lastig broekje om stijlvol te dragen. Daarom een aantal styling tips waarmee je zeker voor de dag kan komen.

  • Draag de culotte met hakken. Hierdoor lijken je benen langer en je enkels slanker.
  • Kies voor een getailleerde top of blouse en draag deze in je broekrok.
  • Ga je voor een jasje? Zorg er dan voor dat het jasje stopt op de plek waar de tailleband van je broek zit. Zo voorkom je een slordige look.
  • Draag je een lange jas? Zorg ervoor dat de jas net zo lang is als je broekrok of iets langer, maar nooit korter.

Wat vind jij van deze mode trend?

Bron foto: Street Smith