De handschoen blijkt een ware must-have te worden dit seizoen en leent zich meer dan prima voor het maken van een fashion statement. Was de handschoen eerder vooral functioneel (lees: warm en behaaglijk), deze winter mag – nee, moét – de handschoen worden gezien en bewonderd. De catwalks werden gedomineerd door ultra lange handschoenen die prachtig staan bij een driekwart mouwtje. Ook de gekleurde handschoenen (oranje! paars!) is een ware must-have en een echte mode trend voor 2013. Voor vrouwen die niet zo snel bevroren vingers hebben, is er de cut-out handschoen. Sexy, eigentijds en een ware blikvanger. Benieuwd naar nog meer handschoenen trends voor deze winter? Ik laat je dé handschoenen mode trends zien voor winter 2013/14!

Ultra lange handschoenen

De glorieuze terugkeer van de lange dameshandschoen is een feit. Het liefst uitgevoerd in boterzacht leer voor een geraffineerde look. In zwart leder chique en stijlvol, in een opvallende kleur juist weer trendy en opvallend. Perfect te combineren met een mouwloze top of jurk of in combinatie met een driekwartmouwtje.

Gekleurde handschoenen

Zoals gezegd, je handschoenen mogen deze winter gezien worden. En hoe kan je dit beter doen dan te kiezen voor een opvallende kleur. Kies voor Hollands oranje of ga voor stijlvol paars. Ook rood, geel en blauw zijn must-haves kleuren voor winter 2013.

Versierde handschoenen

Voor een echte eyecatching look is de versierde handschoen een ware must. Van fringes en studs tot handschoenen versierd met kettingen en prachtige statement armbanden. Het kwam dit seizoen allemaal voorbij op de catwalk.

Cut out handschoenen

Niet geschikt voor dagen waarop de temperatuur onder het nulpunt daalt, maar wel erg mooi zijn de cut-out handschoenen waarmee je een waar fashion statement maakt. Grote favoriet; de handschoenen uitgevoerd in kant. Stijlvol, een beetje over-the-top en perfect voor een zondagse brunch in een high-class hotel.

Duo-tone handschoenen

Voor wie niet kan kiezen is er de duo-tone handschoen. Met klassiek zwart/wit zit je altijd goed, maar zwart in combinatie met bijvoorbeeld legergroen of zalmroze is ook een fijn duo. Wie helemaal van het mixen en matchen is, combineert ook verschillende materialen met elkaar. Zoals bijvoorbeeld leder en suède.

Welke handschoenen prijken deze winter aan jouw handen?