We zitten nog midden in de winter, maar met de zomer in het vooruitzicht kunnen we alvast kijken naar de mode trends voor lente en zomer 2017. Het belooft ook komend seizoen weer een fashionable seizoen te worden met veel roze, sexy bralettes en de revival van de schoudervulling. Benieuwd? Ik laat je in dit artikel graag de mode trends zien voor lente en zomer 2017.

Mode trends lente zomer 2017

Het belooft een mooie lente en zomer te worden als we mode trends van 2017 mogen geloven. De catwalks werden dit seizoen gedomineerd door sexy bralettes, veel roze en geel en dramatische schouders en opvallende mouwlengtes. Kijk mee naar de mode trends voor lente en zomer 217!

Bralettes

De bh mag gezien worden deze zomer. Draag ‘m, als je durft, als top of draag de bh over bijvoorbeeld een shirtje, blouse of jurk. Voor wie het subtiel wilt houden: alleen het showen van je behabandje is ook prima. Doe dit bijvoorbeeld door de bralette te combineren met een oversized trui waarbij je alleen het bovenste deel van je bralette te zien is. Sexy!

Pink it is

Roze is de modekleur voor de zomer van 2017. Het liefst de fuchsia variant die perfect past bij de summer vibe we love so much. We zagen roze op de catwalks van onder meer Celine, Valentino, Topshop Unique en Balenciaga en we waren meteen verliefd. Kies voor een subtiele roze toevoeging of ga voor een all-over look voor een knaleffect.

Streepje voor

Het streeppatroon is terug van eigenlijk nooit weggeweest. Op de catwalks zagen we deze print in vrijwel elke vorm: van breed en opvallend tot de klassieke marinestreep.

Oversized schouders

We gaan terug naar de jaren ’80 toen schoudervullingen eerder regel dan uitzondering waren. Op de catwalk zagen we de mooiste blazers met krachtige schouders. Perfect om een statement te maken op kantoor.

Flower power

Van de jaren ’80 naar de jaren ’70 met de revival van de bloemenprint. De bloemenprint is geen onbekende. We zien de flower power trend vrijwel iedere zomer terugkomen, maar deze keer is de bloemenprint gehuld in een seventies jasje. Denk een beetje retro en een beetje kitsch. Just how we like it.

Minitasjes

Hoe kleiner hoe beter is het motto wat betreft tassen deze zomer. Tijdens de shows van onder meer Valentino, Chloé en Céline zagen we de inimini variant voorbijkomen waar slechts je iPhone of lipstick in past. Ook heel trendy; meerdere kleinere tasjes bij elkaar gedragen of juist een wat grotere tas met daaraan een klein tasje zoals we zagen bij Céline.

Yellow Fever

Naast knalroze was er ook ruimte voor geel op de catwalks. Van knalgeel tot de pastelvariant. Mooi te combineren met bijvoorbeeld beige.

Lange en opvallende mouwen

De aandacht gaat ditmaal naar de mouwen. Hoe opvallender hoe beter. We zagen voornamelijk de extreem lange variant van de mouw zoals bij Vera Wang (waardoor je verzekerd bent van warme handen).

Sporty spice

De sporty look verplaatst zich van de sportschool naar de straat. Deze lente is sporty chic, sportief met een sophisticated touch, de modetrend waar ook de bankhangers onder ons erg blij van worden.

Leggings

Opvallend: de legging lijkt haar comeback te maken. Niet de saaie katoenen variant die wij kennen, maar lekker opvallend en in diverse materialen. Bij Louis Vuitton zagen we een kanten legging voorbijkomen, Y/Project ging voor fluweel en Balenciaga stal de show met een spandex variant (in o.a. knalroze en -oranje) inclusief schoenen.

Welke mode trend voor zomer 2017 is jouw favoriet?