Een kleur die deze zomer niet mag ontbreken in je garderobe is de kleur geel. Een vrolijke, frisse tint die bovendien prima combineert met andere kleuren in je garderobe. Van denim tot wit en van zwart tot marineblauw: geel kan in principe met alles. Bovendien kent geel verschillende tinten; van kanarie- tot zachtgeel en van oker tot neon. Geen idee hoe je geel moet combineren? Ik laat je de vele combimogelijkheden van deze verrassende kleur zien.

50 shades of yellow

Zoals gezegd: de kleur geel kent verschillende tinten. En zoals dat gaat met kleur: de ene tint staat je waarschijnlijk mooier dan de ander. Felgeel staat bijvoorbeeld prachtig als je een donkere huid hebt en lichtgeel maakt je blonde haren nog blonder. Kies dus voor een kleur die bij je past en waar je je prettig bij voelt. Niet iedereen wordt namelijk blij van een neonbroek.

Vind je een tint helemaal geweldig maar staat het je niet? Een knalgele broek matcht prima met een lichtdenim blousje en een lichtgele top is mooi met een witte blouse eronder. Doordat je de kleur geel ‘verplaatst’ uit je gezicht (je topje of shirt matcht niet direct met je gezicht) kan je vrijwel elke tint geel dragen.

Geel & Denim

Een absolute favoriet is de combinatie geel en denim. Vooral lichtdenim matcht prima met lichtgeel en beide kleuren zorgen op deze manier voor de ultieme zomeroutfit. Maak deze look af met accessoires in bruin en gouden sieraden.

Geel & Beige

Geel en beige bevinden zich in vrijwel dezelfde kleurgroep. Hierdoor mixen beide kleuren erg goed met elkaar. Het klassieke van het beige en het frisse van geel zorgen voor een onbetwiste showstopper. Als colour on the side kies je voor wit. Wit is lekker fris en maakt het eventuele grauwe van het beige weer crispy en clean.

Geel & Zwart leer

Geel en zwart leer zijn een fijne combinatie, zo bewijzen deze foto’s. Leer is sowieso erg hot deze zomer en vooral het leren shortje is erg populair. Combineer deze met een oversized gele blouse of sweater and you are ready to go. Bovendien geeft leder je outfit direct een beetje meer oemph en wedden dat de mannen een leren shortje ubersexy vinden?

Geel & andere kleuren

Het fijne aan geel is dat het mixt en matcht met vrijwel elke andere kleur. Van dieppaars en marineblauw tot pasteltintjes als mintgroen en turkoois. Ook printjes (denk onder meer bloemen en strepen, maar ook grafisch) gaan prima samen met geel.

Pop of colour

Wil je liever niet yellow all the way? Kies dan voor een pop of yellow. Neongele hakken, een grote felgele clutch of een fijne zonnebril met gele glazen. Een goeie manier om een saaie outfit een colourboost te geven. Ook mooi: gele nagels met een ombre effect. Ideaal voor het voorjaar.

Wat vind jij van de kleur geel?