Zoet, zacht en romantisch. Pasteltinten zijn de modekleur voor dit seizoen. En geen wonder, deze poederachtige kleurtjes zorgen voor een instant voorjaarsgevoel en zijn eindeloos te combineren. Niet alleen matcht pastel prachtig bij denim ook zijn verschillende pasteltinten, van lichtgeel tot babyblauw en van zoetroze tot mintgroen, samen een prima combi. Benieuwd? Ik laat je graag zien hoe je pastel stylish integreert in je bestaande garderobe.

Pretty pastels

Van top-tot-teen gehuld in pastel een beetje teveel van het goeie? Helemaal niet! Verschillende tinten pastel combineren juist prima met elkaar. Door de zachte tinten is de combi van meerdere pastelkleuren een absolute aanrader. Je outfit wordt nooit te druk door de zachtheid van de kleuren en bovendien zorgt de mix voor een heerlijke lentelook. Ook mooi: je hullen in één kleur pastel. Bijvoorbeeld een babyblauw mannenpak of een zachtroze jurkje.

Combineren van pastel

Zoals gezegd combineren pasteltinten erg mooi met elkaar, maar vind je dit toch too much of wil je iets anders, dan is denim een goede optie. Denim of een goede jeans maakt je outfit direct een stuk stoerder en vormt een mooi contrast met de zachte pasteltinten. Zowel donker als lichtdenim is een mooie match.
Heb je lichtgeel in de kast hangen? Probeer dit eens te combineren met beige voor een verrassende kleurcombinatie. Daarnaast is natuurlijk wit altijd een goede keuze. Zwart kan ook, maar maakt je outfit wel direct een stuk harder.
Gek op kleur? Probeer felroze met zachtroze of kobaltblauw met babyblauw. Een speelse combinatie die verrassend goed uitpakt. Zeker eens het proberen waard!

Favoriete pastel items

pretty-pastel
Roze top H&M – Essie nagellak 37 Lilacism – Mintgroene sweater H&M – Dun geel riempje Ted Baker – Blauwe blazer Zara – Clutch Invito – Mintgroene Allstars via Invito

Wat vind jij van pasteltinten?