Het ruitjespatroon maakt zijn comeback. We zagen deze windowpane print al voorbijkomen tijdens de Marni SS2013 show en waren vanaf het eerste moment verliefd. Waarom? Omdat deze print zowel chique als stijlvol is en bovendien prima te combineren is met your everyday look.

Het ruitjespatroon oogt vooral erg chique in de combi zwart/wit. Een mooie zwarte pantalon in combinatie met een windowpane blouse oogt business chique en is, met de juiste accessoires, ook erg trendy. Liever wat meer edge? Kies dan voor wit in combinatie met rood, oranje of blauw. Je look krijgt direct een meer jeugdige uitstraling.

Ruitjes combineren

Geen idee hoe je dit ruitmotief moet combineren? Ruitjes kun je hetzelfde combineren als strepen: eigenlijk met alles. Een mooie jeans, een fijne sweater of een cardigan en een paar ballerina’s en je casual look met een beetje Franse stijl is af. Voor iedereen die meer into fashion is, combineert de windowpane met een denimblouse, een gekleurde skinny of – als je het helemaal trendy wilt maken – met een bloemenprint. Voor wie het helemaal ‘bold’ wilt maken gaat voor een ruitje van head-to-toe.

Wat vind jij van het ruitjespatroon?