Ben je zwanger? Dan heeft opeens ie-de-reen een mening over je baby, je buik en de keuzes die je maakt. Ook nodigt zo’n bolle buik klaarblijkelijk uit tot aanraken. Onverwachts en zonder te vragen welteverstaan. Naast het feit dat iedereen haar bevallingsverhaal aan je wilt vertellen (horror de horror) zijn er nog 7 dingen die je als zwangere vrouw echt niet wilt horen.

1. “Wat een grote buik” of “Je ziet echt niets”

Geloof mij; niemand wilt horen dat haar buik huge is (preggie of niet, niemand wil horen dat ‘ie ‘dik’ is) of juist dat je nog niets zit (ja wij zwangeren met mini buik hadden ook gehoopt op een mooie-kijk-mij-eens-zwanger-zijn-buik). Elke opmerking anders dan ‘wat een mooie buik’ is niet ok. Ook een no-go: “ben je zwanger van een tweeling?” als het er toch echt één is.

2. Neem het ervan nu het nog kan

En dan met name doelend op het feit dat je na je zwangerschap geen oog meer dicht doet. Ja, het is algemeen bekend dat baby’s de eerste weken (en soms ook maanden) niet doorslapen.

3. Je relatie zal nooit meer hetzelfde zijn

Klopt, maar na de geboorte van Jennifer ben ik mijn man alleen maar nóg leuker gaan vinden. Als ik hem met zijn dochtertje zie, dan smelt mijn hart. Natuurlijk is de quality time minder, maar onze relatie is veel hechter geworden.

4. Was het gepland?

Uh, excuse me? Vooral als je jong bent (ik dus niet haha), krijg je deze vraag vaak. Antwoord: none of your business.

5. Mag ik je buik aanraken?

Ok, het is een goed teken dat ze het überhaupt vragen maar echt alleen bepaalde familieleden en goede vriendinnen hebben mijn buik aangeraakt toen ik zwanger was.

6. Ik denk dat het een meisje/jongen wordt omdat…

Als je als stel niet wilt weten of het een jongen of een meisje wordt of het liever nog niet verteld, dan zijn er altijd mensen die graag hun voorspellingskunsten op je los laten.

7. Ben je nog steeds niet bevallen?

“Jawel, ik loop gewoon graag rond met een kussen onder mijn T-shirt”. Vooral leuk om te horen als je al 40week+ zwanger bent en er helemaal klaar mee bent.

Welke dingen wilde jij echt niet horen toen je zwanger was?