Tien of zelfs twintig jaar bij hetzelfde bedrijf werken: het komt tegenwoordig haast niet meer voor. Mede omdat we ons willen blijven doorontwikkelen of het gevoel hebben dat we toch niet helemaal op onze plek zitten binnen een bepaald bedrijf of een positie. Heb je ‘t idee dat je vast zit en toe bent aan een nieuwe stap in je carrière? Dan herken je wellicht deze 5 tekenen wel!

1. Je hebt het idee dat je stil staat

Je doet al een aantal jaren hetzelfde werk. En al moeite die je erin steekt, geeft keer op keer hetzelfde resultaat. Bovendien zit er geen uitdaging meer in. Je werk voelt inmiddels als routine en elke dag is hetzelfde. Kortom: tijd voor iets nieuws.

2. Je wilt meer verdienen

Je hebt al meerdere keren om een loonsverhoging gevraagd, maar elke keer wordt het afgewezen. Niet omdat je niet goed presteert, maar omdat er niet meer in zit/financiele redenen van het bedrijf/CAO etc. Kortom: er is geen ruimte meer om te groeien op financieel gebied. Misschien is het dan geen slecht idee om eens te kijken naar een ander bedrijf waar die mogelijkheid tot groei er wel is.

3. Je leert niets nieuws meer

Om gelukkig te zijn in je werk, is het belangrijk dat je uitdaging hebt en elke keer iets nieuws leert. Zodra dit weg is, en je alles hebt geleerd wat je kunt leren binnen deze positie of bedrijf, is het tijd om verder te kijken.

4. Je vindt je collega’s niet leuk

Natuurlijk hoeven je collega’s niet je beste vrienden te zijn, maar het is wel erg fijn als je goed met elkaar kunt opschieten. Je zit immers ruim 8uur per dag bij elkaar op kantoor. Geen leuke collega’s of heb je ‘t gevoel dat je jezelf niet kunt zijn? Wellicht is een andere baan een betere optie.

5. Je wilt nu eindelijk je droom volgen

Droom je al jaren van een eigen restaurant of wil je juist freelance aan de slag? Wellicht is dit het moment om nu eindelijk die droom te gaan volgen. Vind je die stap nog iets te groot? Probeer dan eerst je eigen bedrijfje naast je huidige werk op te starten. Dan weet je meteen of je ‘t echt leuk vindt en of je er uiteindelijk je geld mee kunt verdienen.