De ombre trend is nog steeds hartstikke hip. Het begon met ombre hair en nu zien we deze dip-dye ook terug in kleding en op je nagels. Ter inspiratie daarom de mooiste ombre voor je haren, nagels en kleding.

Ombre haren

Bij een ombre look is je haar geverfd met een lichte(re)haarkleur, waar het vanaf de wortels van donker geleidelijk overloopt naar licht. De kleuren zijn zo op elkaar afgestemd dat het er heel natuurlijk uitziet, alsof je haar door de zonnestralen lichter is geworden. Zelf je haar ombre verven? Breng eerst in de puntjes een kleine hoeveelheid verf aan die je laat inwerken. Vervolgens werk je geleidelijk door naar boven en stop je ongeveer halverwege je kaaklijn. Op deze manier creëer je een mooie en natuurlijke overgang.

Ombre nagels

Ombre nagels is absoluut één van mijn favoriete trends van dit moment. Je moet er wel even het geduld voor hebben, maar daarna heb je prachtige, fashionable en professioneel uitziende nagels. Alles wat je nodig hebt zijn twee verschillende tinten nagellak die mooi met elkaar matchen, een top- en een basecoat en (eventueel) een make-up sponsje.
– Zorg er eerst voor dat je handen schoon en droog zijn en je nagels netjes zijn gevijld.
– Breng eerst een basecoat aan op je nagels waarna je de eerste gekleurde laag opbrengt. Dit is de onderste kleur op de nagel.
– Giet vervolgens een klein beetje van de tweede kleur (de kleur die bovenaan je nagel komt) in een bakje. Met de make-up spons breng je voorzichtig de nagellak aan op het bovenste gedeelte van je nagel. Vind je het makkelijker om gewoon met het kwastje van de nagellak zelf te werken, dan kan dit natuurlijk ook.
– Breng hierna de topcoat aan over je gehele nagel. Op deze manier worden de twee kleuren mooi met elkaar vermengd en blijft je nagellak langer zitten.
Precisie, veel oefenen en geduld is wel een vereiste bij deze trend. Maar oefening baart kunst!

Ombre kleding

De ombre trend zien we nu ook veelvuldig terug in kleding, vooral in T-shirts en tops, waarbij de bovenkant begint in het wit en langzaamaan uitloopt in een steeds donkerwordende kleur. Ook is de ombre jeans een trend die van het voorjaar steeds vaker gaan zien.

Wat vind jij van de ombre trend?