Het Deense kledingmerk Only is vooral onder jongeren erg populair. Het label is onderdeel van Bestseller, waar onder meer ook Vero Moda, Vila en Jack & Jones onder vallen, en actief in meer dan 26 landen wereldwijd. Voor de spring/summer collectie van 2012 bedacht Only in samenwerking met North Kingdom een opvallende campagne, volledig in de trend van de opkomende shoppable video’s.

Only Because We Can

Het merk Only richt zich op meiden tussen de 15 en 25 jaar. Ze zijn stoer, rebels en een tikje anders. De videocampagne moest deze boodschap ook uitdragen met als resultaat een interactieve video met de naam ‘The Liberation’. De regisseur Christoffer Von Reis creëerde een eigenzinnige en fun video die perfect aansluit bij de doelgroep: rebels, gedurfd en lekker stoer. Alle kleding items uit de video zijn bovendien direct online te kopen wat de campagne naast leuk om nog effectief maakt. Bovendien is de video door de cheeky elementen (een naakte meneer) en de fijne ‘we don’t give a fuck’ attitude een absolute hit.

Pinterest

Het nog vrije nieuwe social media kanaal Pinterest is tevens toegevoegd aan de campagne. Zodra je de video pauzeert, worden automatisch alle kleding items uit die scene ‘pinable’ met de ‘pin-it bookmarklet’. Zodra je echter op een kledingitem klikt, krijg je niet de opties om dit item te delen via Twitter, Facebook of via Pinterest. Een gemiste kans. Ook omdat niet iedereen de pin it bookmarklet heeft geïnstalleerd

Je kunt de campagne hieronder bekijken, alleen dan zonder de interactieve elementen. Wil je de interactieve elementen en online shoppen? Bezoek dan OnlyBecauseWeCan.com.