ontspullen

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd om eens goed op te ruimen in huis. Ook geen zin om de hele dag bezig te zijn met spullen opruimen en dingen weggooien? Gelukkig hoeft opruimen helemaal niet veel tijd te kosten. Ontspullen kan namelijk ook heel snel. Er zijn namelijk heel wat spullen in huis die je écht nooit meer gaat gebruiken en die je dus zo hebt weggegooid. Welke dat zijn? Ik som ze graag voor je op.

Ontspullen: deze 20 dingen kunnen meteen in de prullenbak

1. Jurkjes voor een bruiloft

Je hebt er waarschijnlijk heel wat geld voor betaald, maar wees eerlijk: ga je die jurkjes voor een bruiloft ooit nog eens dragen? Waarschijnlijk is het antwoord nee. Tijd dus om ze aan iemand anders te doneren of te koop aan te bieden op internet.

2. Pennen die niet werken

Je kent het wel: je wilt snel even iets opschrijven maar alle pennen die je wilt gebruiken, doen het niet. Tijd dus om alle pennen die het niet doen weg te gooien en desnoods een paar goeie ervoor terug te kopen.

3. Oude zonnebrand

Wist je dat zonnebrand maar een paar maandjes meegaat? Die zonnebrand van afgelopen zomer beschermt je dus niet meer tegen de schadelijke invloeden van de zon. Weggooien dus die oude zonnebrand.

4. Oude babykleertjes

Weet je heel zeker dat er geen tweede, derde of vierde kindje komt? Hoe schattig al die babykleertjes ook zijn, het is tijd om ze te verkopen of te doneren aan familie of vrienden.

5. Leftover in de vriezer

Hoe lang staan die restjes al in de vriezer? Juist, veel te lang waarschijnlijk.

6. Bakjes zonder deksel

De manier om wat meer ruimte te creeren in je keukenkastjes: verzamel alle bakjes zonder deksel en gooi ze weg.

7. CD’s en DVD’s

Nog oude cd’s liggen waar je echt nooit meer naar luistert? Tijd om ze weg te doen. Hetzelfde geldt voor DVD’s.

8. Oude handdoeken

Oude handdoeken zijn ideaal voor het schoonmaken of als dekentje in de mand van je hond of kat, maar als je nog steeds die ruwe, oude handdoeken gebruikt voor na het douchen is het toch echt tijd voor een nieuwe lading zachte handdoeken. Dat maakt je ochtendroutine meteen eens stuk aangenamer, geloof ons maar.

9. Plastic tasjes

Een paar fijne plastic tasjes in huis hebben, is meer dan prima. Maar heb je een stapel met plastic tassen liggen waar je niks mee doet? De enige oplossing is: weggooien.

10. Medicijnen die over de datum zijn

Paracetamol die over de datum is? Een verlopen neusspray? Check de data van al je medicijnen en lever ze netjes in.

11. Oude kostuums

Hoe leuk waren die verkleedfeestjes vroeger?! Verkleed als elfje of die kleding voor dat foute feestje. Super leuk, maar als je ze niet meer gaat dragen dan is ‘t tijd om ze weg te gooien.

12. Oude telefoonnummers

Zit je telefoonlijst vol met mensen die je nooit meer spreekt? Schoon de lijst eens goed op.

13. Oude schoolboeken

Ook nog boeken liggen van de hogeschool (of zelfs middelbare school)? Geloof ons: je gaat ze nooit meer gebruiken. Probeer ze nog te verkopen of doe ze netjes in de papiercontainer.

14. Oude batterijen

Direct in een apart bakje zodat je ze kunt wegbrengen.

15. Oude make-up

Ook op make-up zit een houdbaarheidsdatum. Tijd dus om die oude palettes die je nooit meer gebruikt, afgebrokkelde lippenstift en uitgedroogde mascara’s weg te gooien.

16. Oude kabels

Ook een doos vol met oude kabels liggen? Kijk welke je nog kunt gebruiken (en label ze meteen!) en gooi de rest weg.

17. Verlopen vouchers/cadeaubonnen

Kortingsbonnen die zijn verlopen kan je meteen weggooien. Sommige cadeaubonnen kan je nog verlengen dus gooi deze niet direct weg.

18. Oude tijdschriften

Leuk zo’n stapel met tijdschriften, maar ga je ze ooit nog lezen? Als het antwoord ‘nee’ is, gooi ze dan direct weg. Wil je sommige interviews of recepten nog bewaren? Scheur ze uit en doe ze in een map of scan ze in.

19. Gebruiksaanwijzingen

Gebruiksaanwijzing in de la van een televisie die je drie jaar geleden hebt weggedaan? Alle gebruiksaanwijzingen van spullen die je niet meer hebt kunnen linea directe de prullenbak is.

20. Oude telefoons

Nog een oude Nokia liggen? Je gaat er waarschijnlijk niks meer mee doen. Gelukkig kan je ze ook doneren en maak je er iemand anders heel blij mee.

unsplash-logoSTIL