Het online shoppen heeft het koopgedrag van man & vrouw veranderd. Voor de tijd van het online shoppen was de rolverdeling duidelijk. Een overgrote minderheid van de stelletjes winkelde samen. Vaak was het de vrouw die de man aan nieuwe overhemden hielp. Overhemden.com heeft onderzocht of het online winkelen dit veranderd heeft. Wat blijkt? 60% van de overhemden wordt samen aangeschaft.

Gezellig samen op de bank

Samen winkelen doen man en vrouw vooral op de bank. Ook dat kan heel gezellig zijn. Het online winkelen werkt in voordeel van de ‘luie’ man. Zo hoeft hij geen hele dag meer van winkel naar winkel te slenteren. Je kan samen een grote hoeveelheid winkels en producten in korte tijd bekijken. Een stuk efficiënter en daarom leuker om samen te doen, als we de mannen mogen geloven.

Een paar oude ergernissen bij het samen shoppen

Dat de man liever niet mee ging winkelen heeft een paar redenen. Dat geslenter van winkel naar winkel, voor veel mannen inefficiënt en niet effectief. Mannen winkelen liever met een duidelijk plan, in plaats van etalage naar etalage lopen. Erg effectief is het niet: zomaar 10 winkels binnenlopen heeft weinig zin. De man gaat liever doelgericht naar een paar winkels, om vaak daarna zo snel mogelijk de winkelstraat te verlaten. Resultaat: de vrouw kocht in de praktijk de meeste kleding.

Samen beslissen

Onderzoek van online overhemden specialist: overhemden.com heeft aangetoond dat online winkelen het koopgedrag volledig heeft veranderd. Mannen beslissen daadwerkelijk mee en laten hun kleren veel minder kopen door de vrouw. De man is de afgelopen jaren al een stuk mode bewuster geworden, het online winkelen heeft dit extra gestimuleerd. Met een paar simpele Google zoekopdrachten heb je al zo een aantal leuke outfits samengesteld. Geen vermoeiende dagjes uit meer!

De juiste maat bepalen en voorkom het retour zenden van kleding

Niets vervelender dan niet passende kleding. Met een aantal handige tips voorkom je dat de online gekochte kleding niet past. Bij veel online shops staan tegenwoordig de verschillende maattabellen van de merken online. Neem een overhemd dat goed past. Meet hiervan de borst en buik omvang op. Leg ook nog even centimeter om je nek heen, dat is je boordmaat. Vergelijk deze vervolgens met de desbetreffende maattabel en het is altijd raak. Zo kan je eenvoudig de juiste maat selecteren.

En een generieke tip bij het bepalen van de pasvorm: is de buik groter dan de borst, neem dan nooit een slim fit. Dit zal minder mooi staan dan een recht uitgesneden overhemd. Bepaal vooraf ook de gewenste dikte van de stof. Bij de betere webshops zal de stofsoort vermeld staan. Graag een dunne stof? Kies dan voor een poplin weving. Graag een dikke stof? Kies van voor een heavy twill of een oxford. En wil je er net tussenin zitten: kies dan voor een fine twill stof. Zo wordt je niet verrast door de dik- of dunheid van de stof!