Parijs is de stad van de mode, de liefde en de lichtjes. Een prachtige, betoverende stad waar je je uren, nee dagen, prima kunt vermaken. Graag vertel ik je aan de hand van de drie kenmerken van Parijs alles over deze prachtige stad.

Stad van de mode

Parijs is samen met Milaan de meest toonaangevende stad op het gebied van mode. De stad ademt fashion. Niet geheel verwonderlijk dat je in Parijs dan ook prima kunt winkelen. De meest dure en bekende winkelstraat van Europa is de Champs-Elysées. Qua budget niet voor iedereen weggelegd (denk: Jean-Paul Gaultier, Prada en Gucci), maar wel de moeite waard om doorheen te lopen. Al is het alleen maar voor de etalages die betoverend mooi zijn. Aan het eind (of het begin, net waar je staat) van de straat vind je bovendien l’Arc de Triomph.
Wil je echt shoppen, breng dan een bezoekje aan Rue de Rivoli. Hier vind je winkels als H&M, Zara en Mango. Bovendien vind je in deze straat het gemeentehuis van Parijs, het Louvre, Hotel de Ville en ook het beroemde warenhuis Samaritaine. In de wijk Le Marais vind je nog meer leuke winkels en boetiekjes waar je je creditcard behoorlijk los kunt laten gaan.

“Paris is always a good idea” – Audrey Hepburn

Stad van de liefde

Parijs is natuurlijk ook de stad van de liefde. Ga samen met je grote liefde naar Le Pont d’Amour. Deze liefdesbrug hangt helemaal vol met slotjes. Elk slotje staat symbool voor de liefde tussen twee mensen. Koop samen een slotje, schrijf jullie naam erop en zoek een mooi plekje tussen de vele andere slotjes. Een leuke manier om jullie liefde te vereeuwigen.
Naast Le Pont d’Amour vind je in Parijs nog veel meer romantische plekjes. Van de Eiffeltoren (menig vrouw is hier al te huwelijk gevraagd) tot de vele gezellige restaurantjes die Parijs rijk is.

Stad van de lichtjes

Parijs wordt ook wel de lichtstad genoemd. Een wandeling door de stad ‘s avonds is dan ook een absolute aanrader. De Eiffeltoren is prachtig verlicht en en tien minuten van elk uur knipperen duizenden lampjes wat een schitterend gezicht is. Bezoek Parijs ook eens tijdens de feestdagen in december. De stad is dan nog mooier.

Op zoek naar een romantisch hotel in Parijs? Hotel Les Jardins Du Marais is een hip en trendy boutique hotel met uitstekende service, een heerlijk ontbijt en prachtige kamers.

Stad van het eten

Parijs is eigenlijk niet de stad van het eten, maar boy; het eten is daar heerlijk. Vooral voor zoetekauwen als ik is Parijs de ideale stad. Van chocoladecroissantjes tot cakejes bij het ontbijt: I love it. Ook erg fijn zijn Macarons. Deze kleurrijke Franse lekkernij is verslavend lekker en het ideale cadeau om mee te nemen voor thuis.

Ben jij wel eens in Parijs geweest? En zo ja, wat is jouw mooiste herinnering aan deze prachtige stad?