Pastel staat voor romantisch, zacht en uiteraard ook de lente. Dit voorjaar zien we tinten als zachtroze, mintgroen en lichtblauw en –geel veelvuldig voorbij komen. Bovendien zorgen pastelkleuren voor een instant voorjaarsgevoel. Ik laat je drie manieren zien waarop je pastel kunt combineren en dragen!

Pastel & nog meer pastel

Van top-tot-schoen gehuld in pastel too much? Helemaal niet! Vooral in het voorjaar is een all-over pastellook een absolute aanrader. Bovendien combineren pasteltinten erg mooi bij elkaar en word je outfit door de zachte tinten nooit te druk.

Pastel & jeans

Wil je je look iets stoerder maken? Combineer dan pastel met denim. Een lichtblauwe denim blouse geeft je outfit direct meer toughness. Ook een donkerblauwe skinny is een absolute aanrader en combineert vooral erg mooi met mintgroen. Ook lichtgeel is een aanrader met darkdenim.

Pastel & andere kleuren

Je zou het niet verwachten, maar felle tinten matchen prima met pastel. Hotpink met zachtroze is bijvoorbeeld een mooie combinatie en ook mintgroen en geel zoals in de foto is erg fijn. Daarnaast zijn pasteltinten ook mooi met wit, voor het ultieme zomergevoel. Zwart is ook een kanshebber maar maakt je outfit wel direct een stuk donkerder.

Pastel & accessoires

Je kunt ervoor kiezen om voor pastelkleurige accessoires te gaan in de vorm van mintgroene pumps of een lichtroze clutch. Maar ook andere kleuren combineren prima met pastel. Basistinten als zwart en wit zijn altijd goed, maar ook goud en bruin en beige zijn een aanrader.

Wat is jouw favoriete pastel-combi?