Prints galore dit najaar. Van oude bekenden tot nieuwe motiefjes, de print is deze herfst overal aanwezig. De altijd-goed klassieker het dierenprintje is ook dit seizoen een hit maar we zien ook veel ruitjes, streepjes en hartjes voorbijkomen. Wie durft, combineert meerdere prints met elkaar voor een bont effect. Maar wees selectief; een print teveel en je look wordt too much. Hoe je de print wel moet dragen? Lees, bewonder en leer!

Liefde voor prints

Veelzijdig, altijd goed en de eyecatcher in je dagelijkse outfit. Printjes en patronen komen bovendien in zoveel verschillende soorten en kleuren dat ze eigenlijk nooit vervelen. En het lijkt alsof de modehuizen ook niet genoeg krijgen van de print. Want net als afgelopen lente en zomer is de print ook komend seizoen een hot item. Volop keuze bovendien, want naast de vele animalprints zien we ook de ruit die haar comeback maakt. Lekker preppy en tegelijkertijd heel chic en veelzijdig. Daarnaast zijn de modemerken los gegaan met dots, strepen, hartjes en ook grafische prints blijven we zien in het straatbeeld.

Dierenprints

Een grote favoriet voor dit najaar is en blijft de dierenprint. Altijd goed en verveelt nooit. Voorkom een Nel Veerkampje en wees selectief in het soort printje en de combinaties die je maakt. Een panterprint is oké, maar houdt het bij één en houd de rest van je outfit basic en simpel met weinig opsmuk. Je panterprint schreeuwt al genoeg van zichzelf. Geen fan van broeken, rokken en truien met een animalprint maar wil je het dierenthema wel doorvoeren in je outfit? Kies dan voor accessoires met een printje van moeder natuur. Loafers met een tijgerprint, een sjaaltje met een zebrapatroon of een tas met print. Simpel, maar effectief.

Patronenspel

Meerdere prints met elkaar combineren klinkt misschien moeilijk maar met een aantal basisregels kan het haast niet misgaan.
1. Kies dezelfde kleurstellingen
Als je meerdere prints en patronen met elkaar combineert, ligt het clowneffect op de loer. Vooral als je bonte kleuren met elkaar combineert. Om dit te voorkomen kies je voor prints in dezelfde kleurstelling. Bijvoorbeeld een panterprintje met een bruin hartjespatroon as-seen bij Bulberry.
2. Kies voor 2 statement pieces
Meerdere prints combineren is no problemo, maar 2 is de max. Kan je het echt niet laten, kies dan voor 2 kledingitems en 1 accessoire met een printje.
3. Combineer kleur met zwart/wit
Een drukke print met veel kleur? Combineer deze bold colours en patterns dan met een zwart/witte print (ook natuurtinten lenen zich hier prima voor). Zo houd je de balans.

Heb jij al een paar printjes in de kast liggen?