Niet alleen waar het kleding betreft is vintage hot. Wat, bijvoorbeeld, te denken van de designstoelen van Project99? De collectie, bestaande uit verschillende series van elk 99 items (what’s in a name), wordt gemaakt van gebruikte en gevonden meubelframes en bekleed met bijzondere materialen als tractorbanden, vintage behang en bootzeil. Resultaat? Überhippe stoeltjes die ook nog eens heel eco-bewust zijn gemaakt. Win-win situatie dus. Ik laat je graag kennismaken met dit bijzondere merk!

project-99-stoelproject-99-stoelen

De man achter Project99 is Stefan Louwerse. Hergebruik is een van de kernwaarden van Project99. As said; de stoelen uit de collectie worden gemaakt van gebruikte stoelframes die worden bekleed met pure materialen, verzameld door familie en vrienden. Want, waarom weggooien wat nog gebruikt kan worden? Elke stoel is uniek en heeft een eigen serienummer. Je bent dus gegarandeerd van een uniek exemplaartje.

project-99-stoel-vilt

Ik ben zelf erg fan van Project99. Niet alleen om de kernwaarden van het merk, maar ook omdat de stoelen zo ontzettend mooi zijn. Echt schitterend zijn de stoelen die bekleed zijn met runderhuid, textiel of behang. Echte eyecatchers in je interieur en leuk voor aan de eetkamertafel, als bureaustoel of gewoon zomaar. Want zo’n stoel van Project99 komt echt overal tot zijn recht.

Wat vind jij van de stoelen van Project99?