Ik zal eerlijk zijn; ik ben geen keukenprinsesje. Natuurlijk kan ik aardappelen koken, een eitje bakken en zelfs een heel roerbak gerecht is geen enkel probleem. Maar uitgebreid koken – of uberhaupt koken – is niet voor mij weggelegd. Blij ben ik dan ook dat mijn lieve kookprins (lees: mijn man) elke dag een maaltijd voor mij klaarmaakt. Toch ben ik wel eens in de keuken te vinden en dan vooral om cake, cupcakes en brownies te bakken. Want zoetigheid…I love! Een nieuwe favoriet voor op het ‘nog te bakken’ lijstje zijn de Parijse koffie-eclairs. Superzoet en ook nog eens vrij makkelijk te maken. Dubbel-like! Ik laat je het recept zien en een paar fijne inspiratiefoto’s waar je gegarandeerd lekkere trek van krijgt!

Zoete zaligheid: Eclairs

Voor wie het niet kent: Eclairs zijn zachte, langwerpige gebakjes met een zachte vulling en een chocolade- of glazuurlaagje. De eclair werd in de 18e eeuw door de kok Marie-Antoine Carême in Frankrijk bedacht. Het woord éclair betekent bliksemschicht in het Frans. Eclairs worden meestal gevuld met banketbakkersroom, maar soms ook met slagroom of crema catalana. Eclairs zijn superzoet, maar wel heel erg lekker.

Recept voor Eclairs

Op de website van 24kitchen.nl vind je het uitgebreide recept voor het maken van Eclairs. Bovendien vertelt Rudolph van Veen in een filmpje stap-voor-stap hoe je deze zoete zaligheid zelf kunt maken en bakken. Klik hier voor het recept of scroll naar beneden voor een paar fijne zoetmakertjes.

Heb jij wel eens enclairs gemaakt of gegeten?