Uitgeteld naast elkaar op de bank en alleen nog maar gesprekken over poepluiers en de rolkunsten van de kleine. Herkenbaar? Ai, dan zit je relatie na de komst van de baby in een dalletje. Tijd om je relatie iets op te spicen. Ik ben geen relatiegoeroe, maar feit is dat deze vier tips zeker helpen om je relatie leuk te houden (ook na de komst van junior).

1. Maak duidelijke afspraken

Als er geen onduidelijkheid is over wie wat doet, is de kans op irritaties onderling een stuk minder. Maak duidelijke afspraken en verdeel de taken. Ik geef bijvoorbeeld elke ochtend de fles en Rich brengt Jennifer naar de opvang. Ook qua huishouden hebben we het goed verdeeld. Hij doet de boodschappen en kookt, ik doe de was en strijk.

2. Doe (nog steeds) moeite

Het is zo makkelijk om met je joggingpak vol melk- en spuugvlekken op de bank te gaan zitten, maar het maakt je relatie niet veel spannender. Een beetje moeite doen voor elkaar loont echt. Dus hup benen scheren, make-upje op en trek ook eens wat leuks aan.

3. Praten

Oh het cliché, maar praten is echt essentieel voor een goede relatie. En onder praten versta ik het dagelijkse gepraat (dat echt niet alleen over poepluiers en flesjes hoeft te gaan), maar ook je frustraties en dingen die je dwarszit. Probeer hierbij de kritiek vanuit jezelf te bespreken. Dus niet: “Je maakt nooit iets schoon”, maar “Ik heb het idee dat veel huishoudelijke taken bij mij liggen”. Dit voorkomt een hoop ‘welles/nietes’ en het gevaar dat iemand zich voelt aangevallen.

4. Een beetje romantiek en de nodige seks

Ja ook dat hoort erbij en óók na de komst van een baby. Punt.

Hoe houd jij je relatie leuk?