Ondanks het feit dat ik mijn haren nog zelden met de stijltang te lijf ga en ook amper nog mijn haren föhn, is mijn haar nog altijd heel erg droog. Vooral de puntjes zijn weerbarstig en pluizen snel. Helaas vrij weinig aan te doen en iets wat blijkbaar hoort bij mijn krullende haar. Toch is een goede verzorging in de vorm van een shampoo en een conditioner een must. Ik houd ervan om verschillende producten en merken te testen, maar merk vaak al snel genoeg welke producten wel en welke producten niet werken. Een merk dat wel doet wat ‘ie beloofd is Redken. Een haarmerk van Amerikaanse bodem dat onderdeel uitmaakt van L’oreal Professional. Ik vertel je graag mijn ervaringen met twee producten uit hun assortiment: Redken Clear Moisture Shampoo en All Soft Conditioner.

redken-shampoo-reviewredken-extreme-shampoo

Redken Clear Moisture Shampoo

Ai, het etiket drukt me direct met mijn neus op de feiten: “Fortifier for distressed hair”. Met andere woorden: mijn haar is in niet zo blije staat en kan dus wel een oppepper gebruiken. Iets wat mijn kapper alleen maar kan beamen. Vandaar ook dat ik na een paar keer beschamend jaknikken met een tasje gevuld met shampoo en conditioner, en wat eurootjes lichter, de kapsalon weer uitliep. Maar wat belooft deze wonderschampoo?

“Redken Clear Moisture Shampoo zorgt dat droog haar weer op een goed vochtniveau komt en maakt tevens het haar glanzend en luchtig”

Dat klinkt goed! En nog beter: het klopt ook. Maar laten we beginnen bij het begin. De shampoo is helaas iets duurder (rond de €20,-) maar heeft wel het voordeel dat je er maar weinig van nodig hebt. Daarnaast ruikt de shampoo heerlijk en krijg je het gevoel dat je lokken echt schoon worden. Pluspunten dus. Daarnaast voelt mijn haar na het wassen een stuk minder droog en ook pluist mijn haar minder en vallen mijn krullen mooier (lees: zonder pluis) in model. Maar geen shampoo zonder conditioner en daarom ook mijn ervaringen met de conditioner.

redken-all-soft-conditionerredken-shampoo-conditioner

Redken All Soft Conditioner

Zoals gezegd; mijn haar is erg droog en kan wel wat extra verzorging gebruiken. Een conditioner geeft je haar net wat meer en is vooral erg belangrijk als je je haar vaak steilt, föhnt, verft of, zoals bij mij, je haren van nature erg droog zijn. De All Soft conditioner belooft het volgende:

“Redken All Soft Conditioner ontwart en verzacht het haar. Geeft tevens een enorme verzorgende werking en werkt anti-Frizz. Het haar voelt weer zacht aan en glanst weer”

Anti-frizz is altijd goed voor krullenmeisjes zoals ik en zachte lokken, tja wie wil dat nou niet. Helaas is ook de conditioner aan de prijs (rond de €20,-), maar wederom als voordeel: je gebruikt er heel weinig van. Ook een gouden tip die ik van mijn kapper kreeg: je hoeft de conditioner alleen in de punten van je haar in te brengen en dus niet op de hoofdhuid. Ook de conditioner heeft een fijne geur en helemaal waar: zijn haren voelen inderdaad zachter aan.