De benen scheren. Of überhaupt scheren. Sommige vrouwen doen het dagelijks en anderen alleen als het rokjesdag is en de witte melkflessen tevoorschijn worden gehaald. Feit blijft dat de meesten van ons toch wel erg blij worden van gladde en zachte benen (vergeet manlief hierin ook niet). Mijn nieuwe favoriet op het gebied van scheren is de Hydro Silk Bikini van Wilkinson. Vandaag mijn uitgebreide review over dit nieuwe scheersysteem.

Ik ben zo iemand die elke dag haar benen scheert, de bikinilijn netjes bijhoudt en de oksels haarvrij maakt. Simpelweg omdat ik een hekel heb aan stoppeltjes en haren op ongewenste plekken niet fijn vind. En laten we niet vergeten dat manlief ook niet zo fan is van behaarde benen. Daarnaast sport ik minimaal 1x in de week en met een driekwartsbroek en een tanktop zijn geschoren benen en gladde oksels naar mijn idee een must.

hydro-silk-bikini-wilkinson

Wilkinson Hydro Silk Bikini

Mijn oude scheersysteem van Wilkinson is behoorlijk aan vervanging toe. Ik heb ‘m nu al ruim drie jaar (ik vervang de mesjes wel hoor, maar het systeem zelf is gewoon op) dus tijd voor een nieuwe. Wilkinson heeft net een nieuwtje op de markt gebracht: de Hydro Silk Bikini. Een ware multi-talent, want naast scheren kan je ‘m ook gebruiken om te trimmen. Erg fijn voor de bikinizone!

Het scheermesje werkt erg fijn, ligt prettig in de hand en glijdt soepel over de benen heen. Het trimmen gaat ook prima (al is het aan het begin wel even wennen). Er zijn drie standen dus het is even uitvogelen welke voor jou het beste werkt.

Zachte benen!
Daarnaast erg fijn: mijn benen voelen ontzettend zacht. Ik weet niet hoe het komt, maar vaak zijn mijn benen na het scheren ontzettend droog en jeuken ze. De enige oplossing: insmeren met een dikke laag bodybutter. Met dit scheersysteem voelen mijn benen juist wel zacht en helemaal niet droog of geïrriteerd. Ik smeer mijn benen nog steeds in, maar ik merk dat mijn benen het eigenlijk niet nodig hebben.

wilkinson-scheersysteem-hyd

Nog even de feiten op een rij:

  • De vijf Curve-Sensing mesjes zorgen voor een gladde huid en maken het scheren supermakkelijk. Ook op lastige plekken zoals de knieën en de bikinilijn.
  • De trimmer werkt op batterijen (wordt meegeleverd) en maakt stylen supereasy. Daarnaast is het scheersysteem waterdicht dus je kunt ‘m zonder problemen onder de douche gebruiken.
  • De Wilkinson Hydro Silk Bikini is verkrijgbaar bij onder andere de drogist. De adviesprijs is €15,99.

Hoe vaak scheer jij je benen?