sale kleding

De uitverkoop is overal weer in volle gang. Maar hoe zorg je ervoor dat je de beste koopjes scoort én geen miskopen doet? Hier de beste tips voor shoppen in de SALE.

SALE shoppen

De uitverkoop is voor veel vrouwen dé kans om die ene mooie tas, sandaaltjes of mooie mantel te kopen. En geen wonder: in de uitverkoop betaal je met een beetje geluk de helft (en zelfs nog minder) van de originele prijs. Meer dan genoeg reden om serieus te gaan sale shoppen. Maar waar moet je precies opletten en hoe scoor je de beste items zonder dat je een miskoop doet? Ik geef je de beste tips voor het shoppen in de uitverkoop.

Tip 1: maak een wishlist

De grootste valkuil is om blind te gaan shoppen. Omdat alles zo goedkoop is, ben je veel eerder geneigd om dat ene shirtje toch mee te nemen (ookal vindt je ‘m maar zozo). Maak dus van tevoren een wensenlijstje met wat je echt nog wilt hebben in je kast. Bijvoorbeeld een mooie zwarte pantalon, een goede winterjas of die ene tijdloze tas.

Tip 2: koop de juiste maat

Het klinkt heel simpel, maar heel wat vrouwen gaan hier de mis mee in. Ze kopen toch dat ene jurkje dat net iets te groot zit of dat paar, net iets te kleine, schoenen. Zonde van je geld (ja, ook als je ze koopt met 50% korting) en grote kans dat je deze sale items helemaal niet gaat dragen.

Tip 3: ga voor dat designer item

Al jaren op zoek naar een prachtige designer tas of wil je heel graag eens een jurkje van Ted Baker in je kast hebben hangen? Dit is je kans! Tijdens de sale zijn deze items een stuk betaalbaarder en als je zeker weet dat je de items ook echt gaat dragen: go for it!

Tip 4: shop online

Niet alleen de fysieke winkels ook online barst de sale los. Bovendien is ‘t makkelijk filteren op maat en hoef je de drukte niet in. Handig!

Tip 5: ga voor tijdloos

Natuurlijk is dat ene shirtje met volant mouwtjes heel erg leuk voor de zomer, maar als je echt slim wilt shoppen (en nog jarenlang plezier wilt hebben van je items) is winkelen voor tijdloze kleding een betere optie. Kies dus voor die ene mooie skinny jeans, een tijdloze trenchcoat of een paar zwarte killer heels.

Shop jij altijd veel in de uitverkoop?