Minimalistisch, open-minded en vooral heel erg puur. Dat is het Scandinavisch interieur. Simpele belijningen, eenvoud en rust staan hierbij centraal. Basickleuren als wit, zwart en grijs worden afgewisseld met natuurlijke materialen als wol en hout. Met als resultaat, een heerlijke leefomgeving waar sfeer en rust de hoofdingrediënten zijn. Ik laat je graag zien hoe je het Scandinavisch wonen toepast in je eigen interieur.

Tips voor een Scandinavisch interieur

Scandinavisch wonen is helemaal hot. En geen wonder. De minimalistische uitstraling van een Scandinavisch interieur in combinatie met warme elementen in de vorm van wollen poefs, plaids en veel kussens zorgt voor een rijke uitstraling en een stijl die door zowel mannen als vrouwen wordt gewaardeerd. Maar hoe creëer je thuis zo’n mooi Scandinavisch interieur? Met onderstaande tips breng je binnen no-time het Scandinavische design in je eigen huis.

Turn on the lights

Het Scandinavische interieur kenmerkt zich door veel licht. Dat betekent veel grote ramen, maar ook veel lichte materialen en zachte tinten. Mocht je zelf geen grote ramen hebben, dan zijn er wel trucjes om voor extra licht te zorgen. Denk hierbij aan lichte gordijnen, maar ook een lichte vloer (witgrijs past erg goed in een Scandinavisch interieur) is een goeie optie. Lampen met dimlicht zorgen bovendien voor een intieme en warme sfeer.

Zachte tinten

Zoals gezegd is het kleurgebruik in het Scandinavisch interieur vooral heel licht. Denk aan wit en grijs afgewisseld met natuurtinten als blauw en groen. Ook zien we veel pastel in deze interieurstijl. Zachtroze, lichtgeel en mintgroen bijvoorbeeld. Fijne tinten die je interieur instant meer sfeer en warmte geven. Vind je deze lichte kleuren net iets te licht en misschien zelfs een beetje te zoet? Wissel af met grijs en zwart. Zo creëer je een mooi contrast en wordt het allemaal niet te liefelijk in je interieur.

Warme materialen

Qua materiaalgebruik zien we voornamelijk veel hout. Blondhout is een grote favoriet, maar ook andere soorten hout zijn erg populair. Steigerhout bijvoorbeeld. Lekker stoer en bovendien nog ecologisch verantwoord ook. Naast hout zien we ook veel warme materialen als wol en vilt. Een wollen poef, een fijn plaid en veel kussens zorgen voor een knusse sfeer. Iets stoerder? Een leren zwarte stoel geeft het Scandinavisch interieur direct meer pit.

Finishing touch

Zoals in elk interieur zorgen woonaccessoires voor de finishing touch. Kussens in verschillende kleuren en materialen en met diverse dessins zorgen voor een behaaglijke sfeer. Een zacht tapijt zorgt niet alleen voor warme voetjes, maar geeft je interieur ook een warme sfeer. Een wollen poef is altijd een aanrader. Net als fotolijstjes (voor een persoonlijke touch) en meegebrachte souvenirs.

Wat vind jij van de trend Scandinavisch wonen?