Shoppable video’s zijn niet nieuw. Eerder zagen we al de shoppable video’s van Gucci< en ONLY voorbij komen en nu maakt ook YouTube de stap naar shoppable video's. Google wil adverteerders meer interactieve mogelijkheden bieden binnen YouTube. De zoekgigant test daarom een nieuw videoformaat. In deze nieuwe video's kunnen kijkers direct meer informatie opvragen over producten die in het filmpje worden vertoond.

Shoppable video van Juicy Couture

Het eerste merk dat te zien is met een shoppable video op YouTube is het fashionlabel Juicy Couture. Het Zuid-Afrikaanse model Candice Swanepoel (bekend van onder meer Victoria’s Secret) toont in deze video negentien items uit de Juicy Couture collectie. De video, geregisseerd door Terry Richardson, is all about girls just wanna have fun en California Dreaming zoals op de website van Juicy Couture is te lezen.

Alle shoppable items worden omlijnt en zodra je over het vierkant heen scrolt zie je de naam van het product en kan je vervolgens erop klikken om direct door verwezen te worden naar de online shop.

Shoppable video’s: een gouden kans voor mode merken

Of er naast Juicy Couture nog andere merken zijn die shoppable video’s op YouTube willen gaan inzetten, wil Google niet zeggen. Maar naar mijn idee is dit een gouden kans voor veel fashion merken om hun kleding op een fun en ongedwongen manier onder de aandacht te brengen. Denk bijvoorbeeld in de vorm van een videoclip waarin een bekende ster jouw kleding draagt of plaats je laatste fashionshow online en maak alle items meteen shoppable. Maar ook televisiereclames kunnen op deze manier veel interactiever worden ingezet en bovendien je sales verhogen.