Als mommy-to-be stond vanaf dag 1 al heel hoog op mijn verlanglijstje Sophie de Giraf. Nu gaan er bij de mama’s onder ons waarschijnlijk wel een belletje rinkelen, maar bij de rest…probably not. Sophie de Giraf is al meer dan vijftig jaar lang het favoriete speelgoed voor kinderen vanaf 0 maanden. De giraffe stimuleert de zintuigen van je baby en hiermee is Sophie de Giraf niet alleen supercute, maar ook leerzaam. Ik laat je graag kennismaken met deze vrolijke giraffe.

sophie de giraf

Sophie de Giraf

Sophie de Giraf werd geboren op 25 mei 1961. Een zekere man genaamd Rampel bedacht het concept van rotomoulding van rubber voor de vervaardiging van speelgoed. Hij koos voor het uiterlijk van een giraffe omdat deze uniek was voor die tijd en de vorm ideaal is voor baby’s grijpreflexen.

Jonge moeders waren direct enthousiast over deze vrolijke giraf met haar herkenbare piepgeluidje en zachte aanraking. Bovendien huilde baby’s door Sophie de Giraf een stuk minder bij het doorkomen van de eerste tandjes. De populariteit van Sophie werd steeds groter en inmiddels is Sophie de Giraf wereldwijd bekend en geliefd.

Tot op de dag van vandaag wordt Sophie nog altijd ‘handmatig’ vervaardigd aangezien er meer dan veertien manuele handelingen nodig zijn om deze speelgoedtoy te maken. Sophie de Giraf is gemaakt van rubber afkomstig van de heveaboom en is 100% natuurlijk en veilig.

sophie-de-giraf-voordelen

De voordelen van Sophie de Giraf

Naast het feit dat deze giraffe übercute is, heeft Sophie de Giraf nog meer voordelen die bijdragen aan het stimuleren van baby’s zintuigen:

  • Het gespikkelde lichaam van Sophie de Giraf stimuleert de ogen.
  • Zodra je kindje in Sophie knijpt, maakt ze een grappig geluidje. Hierdoor wordt niet alleen het gehoor gestimuleerd, je baby leert ook omgaan met oorzaak-gevolg.
  • De giraffe is voorzien van verschillende uitsteeksels waar de baby op kan sabbelen. Bovendien is Sophie makkelijk te grijpen, ook door kleine babyhandjes.
  • De buitenzijde is voorzien van een zacht laagje en voelt prettig aan.
  • Sophie heeft een eigen geurtje waardoor je kindje deze snel zal herkennen tussen het andere speelgoed.

Sophie de Giraf review

Mijn dochter was vanaf het eerste moment al gecharmeerd van Sophie de Giraf. Ze bijt er graag in (handig met doorkomende tandjes) en vindt het meer dan leuk om Sophie overal mee naar toe te nemen. Ik kan absoluut zeggen dat Sophie een van Jennifers favoriete speelgoed is.

sophie de giraf geschenkkoffer

Sophie de Giraf kopen

Sophie de Giraf wordt bijna overal verkocht. Van alle bekende babyzaken tot online shops als de Bijenkorf en Bol.com. De giraffe is ‘los’ te koop voor €18,95, maar is ook verkrijgbaar in leuke cadeausets (perfect als kraamcadeau!).

Ik heb Sophie de Giraf gekregen verpakt in een luxe cadeaukoffer inclusief toetendoekje. Het koffertje is een echte aanwinst, past perfect in de babykamer en is hiermee een echte aanrader om te geven én te krijgen.

Fan geworden? De collectie is inmiddels uitgebreid met bijtspeelgoed, rammelaars, knuffeldoekjes en ander leuks.

Ken jij Sophie de Giraf al?