Zachte, zwakke nagels die snel afscheuren waardoor je nooit mooie, lange nagels hebt. Dat hoeft allemaal niet. Kwestie van goed verzorgen. Met deze tips hebben je binnen no time een keurig stel nagels die gezien mogen worden.

Keep it natural

Acrylnagels laten zetten om scheuren te voorkomen? Weg ermee! Ook gelnagellak kan je beter vermijden als je broze nagels hebt. Langhoudende gelnagellak is misschien supermooi, maar veroorzaakt ook broosheid en uitdroging. Ook maken beiden je nagels dunner door de chemische stoffen die ervoor zorgen dat de lak lang houdt. Daarnaast zijn de removers voor gelnagellak funest voor je nagels.

Hydrateren en verzorgen

Zit je veel met je handen in het water? Daar worden je handen en nagels niet blij van. Ze worden droog en broos. Smeer daarom je handen regelmatig in met een handcrème. Bijvoorbeeld iedere keer als je je handen hebt gewassen. Ook nagelolie is een aanrader als je last hebt van droge nagelriemen.

Kuurtje

Een nagelverharder helpt echt om je nagels een boost te geven. Je nagels worden steviger en de nagelverharder beschermt ze tegen invloeden van buitenaf. Twee weken lang een kuurtje is zeker een aanrader als nagels erg broos zijn.

Hoe zorg jij ervoor dat je nagels sterk blijven?