Een beetje flets en last van een doffe huid? Nu het buiten weer kouder wordt, is de kans groot dat je huid minder stralend oogt toen de zon nog lekker scheen (en je waarschijnlijk veel buiten kwam). Tijd om daar verandering in te brengen. Met deze vijf stappen heb je binnen no-time weer een stralende huid!

Stap 1: wisseldouche

Een wisseldouche stimuleert de doorbloeding van je huid. Heel goed voor je lichaam, maar ook zeker voor je gezicht. Wissel warm en koud water af en eindig altijd met koud. Het is misschien even doorbijten (vooral nu het buiten steeds kouder wordt), maar geloof mij: het effect is echt duidelijk merkbaar. Het resultaat is een frisse en gezonde kleur.

Stap 2: maskertje

Een verzorgend masker reinigt niet alleen de huid (probeer er eens eentje met een klein scrubkorreltje erin), maar verfrist ook en zorgt voor een stralende huid. Wel goed reinigen van tevoren met een goed reinigingsproduct zoals een face wash of – nog beter – een elektrische gezichtsreiniger zoals die van Clarisonic of Clinique. Tip: combineer je maskertje met een ontspannend bad. Wedden dat je er daarna weer tegenaan kan?!

Stap 3: ga naar buiten!

Frisse lucht doet de mens goed dus hup naar buiten! Werk je op kantoor? Grijp dan je kans om tijdens de lunch even 10 minuten naar buiten te gaan. Je voelt je daarna veel energieker (wat ook je werk ten goede komt) én je huid heeft direct een energieboost gekregen. Win-win!

Stap 4: zelfbruiner

Oeh, zo’n bleek en flets gezichtje…daar wordt niemand blij van. De oplossing ligt in een zelfbruiner. De zonnebank is schadelijk voor je huid dus een echte no-go. De Addition Concentré Eclat van Clarins is mijn persoonlijke favoriet. Je voegt een paar druppeltje toe aan je dagcreme en bouwt zo langzaamaan de kleur een beetje op. Heel natuurlijk en perfect voor de wintermaanden als je huid bleker is dan normaal.

Stap 5: vitamines

Vitamines zijn zeker een must nu de R weer in de maand zit. Vitamines geven je weerstand een boost en beschermen je tegen schadelijke invloeden als zon, stress, vervuiling en rook. Een gevarieerd eetpatroon vormt de basis, maar lukt het niet altijd om gezond te eten dan is een aanvulling in de vorm van een multivitamine zeker aan te raden.

Wat is jouw geheim voor een stralende huid?