Happy New Year! Hopelijk heb je een fantastische en gezellige jaarwisseling gehad (en valt de kater mee). Natuurlijk wil je op deze eerste dag van het jaar er schitterend uitzien. Met de nieuwste make-up trend ‘strobing’ zien je er binnen no-time weer stralend uit. Het geheim? Highlights op strategische plekken.

Wat is strobing?

Strobing is een vrij simpele make-uptechniek waarbij je highlighter aanbrengt op de delen waar het licht van nature op valt. Bovendien is strobing, in tegenstelling tot contouren, veel makkelijker en kost het je minder tijd. En heb je, niet onbelangrijk voor de portemonnee, er minder producten voor nodig.

Egale basis

But first things first: zorgen dat de basis goed is. Een mooie en egale teint begint natuurlijk bij een goede huidverzorging. En vooral na een avondje stappen is een fijne oogcreme geen overbodige luxe. Verzorg je huid vervolgens met een serum en dagcreme.

De volgende stap is het aanbrengen van een concealer waarmee je donkere kringen onder de ogen en eventuele oneffenheden mee verdoezelt. Kies vervolgens voor een foundation waarmee je een egale teint creeert.

Done? Dan is het nu tijd voor strobing.

Strobing: de techniek

Het fijne is: je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van de juiste kleur voor jouw huid. Het enige wat je nodig hebt is een highlighter (en het liefst een vloeibare variant). Deze bevat namelijk fijne shimmerdeeltjes. Breng de highlighter aan op je jukbeenderen, wenkbrauwbot onder de wenkbrauw, het midden van je voorhoofd, over de neusbrug naar beneden, boven het cupidoboogje van je bovenlip en tenslotte in de binneste ooghoeken voor een open en frissere oogopslag.

Maak je look vervolgens helemaal compleet met een mascara en een subtiele gloss voor een natural en frisse look. Happy new year!