Meet Miroslava Duma, beter bekend als Mira Duma. Een modejournaliste van Russische afkomst die naam en faam heeft gemaakt met haar experimentele kledingstijl. Mira werd ontdekt door Sartorialist fotograaf Scott Schuman en Garance Doré die het stijlicoon spotte op de straten van de internationale Fashion Weeks. Met haar vernieuwende, excentrieke en stijlvolle outfits is ze inmiddels een begrip in de modewereld en voor vele, including myself, een ware inspiratiebron. Ik laat je graag kennismaken met Miroslava Duma en haar kledingstijl.

Mira is de dochter van een steenrijke Russische senator. Naast haar werk als freelance fashion editor is ze ook oprichter van Buro 24/7 en charity organisatie Planet Mira. Miroslava Duma is een graag geziende gast bij de belangrijkste modeshows waar ze de aandacht naar zich toe trekt door te kiezen voor de meest fashionable en creatieve outfits.

De stijl van Mira Duma

De stijl van Mira Duma is eigenlijk elke keer anders. Moeiteloos weet ze grote namen als Miu Miu, Lanvin, Prada en Alexander Wang met elkaar te combineren tot een geslaagde outfit. Zelden zie je Mira in kleding van slechts één designer. Ze weet haar outfits zo te mixen en te matchen dat ze nooit saai ogen. En waar het bij anderen wellicht een zooitje worden, weet Mira altijd een stijlvolle look neer te zetten die altijd klopt.

Statement kettingen en fijne kraagjes

De statement ketting is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En ook Mira Duma is een groot fan van opvallende kettingen. De bigger the better lijkt het wel. Zo wordt ze regelmatig gespot met de meest eyecatching sieraden om haar nek. Naast grote kettingen, kan je Mira ook uittekenen in hooggesloten bloesjes die ze tot haar kin dichtknoopt. Ze geven haar een statige en zeer stijlvolle look.

Mira Duma stijlicoon

Ook zo fan van de stijl van Mira Duma? Met deze stylingtips creëer je binnen no-time een ware door Mira geïnspireerde outfit.

1. Geen budget voor designerkleding zoals Mira? H&M en Zara bieden elk seizoen voldoende on-trend items waarmee je de kleding van de catwalks moeiteloos – en voor een fijner prijsje – vertaald naar je kledingkast.

2. Durf te experimenteren. Combineer meerdere printjes met elkaar (bloemen en streepjes), ga voor felle kleuren (neongroen) en verras vriend en vijand met je gedurfde combi’s.

3. Mira is niet één van de grootste en wordt dus regelmatig gespot met hoger dan hoge heels. Ook klein van stuk? Met een paar hoge hakken weet je zeker dat je gezien wordt. Ook voor de langere meiden ons ons zijn hoge hakken een must. Ze zorgen namelijk voor een instant mooie houding.

Wat vind jij van de stijl van Mira Duma?