Maximaal volume, extreme lengte en een perfect gekruld waaiereffect voor liefelijke poppenoogjes of zwoele kijkers. Met een goede mascara, de juiste tips en flink wat oefening en geduld creëer je binnen no-time de perfecte wimpers. Benieuwd naar hoe je jouw wimpers naar ongekende hoogtes krijgt? Lees alle tips, tricks en ontdek de fijnste mascara’s.

Mascara aanbrengen: de gouden tips

1. Borstel je wimpers eerst goed door met een wenkbrauwborsteltje of een oud (maar schone!) mascararoller om zo de haartjes te separeren.
2. Gebruik een wimperkrultang om je wimpers te krullen en te zorgen dat je wimpers niet voor je oogwit komen. Hierdoor lijken je ogen optisch namelijk kleiner.
3. Breng de mascara aan en begin bij de aanzet van je wimpers. Dus niet halverwege, maar echt vanaf de aanzet.
4. Maak horizontale zigzaggende bewegingen en trek het borsteltje door tot aan de wimperpunten. Herhaal dit tot je tevreden bent over het volume en de lengte van je wimpers.Vergeet vooral niet de wimpers aan de buiten- en binnenkant van je ooghoeken.

Klonterende mascara

Mascara die klontert zorgt geheid voor lelijke wimpers. Geluk is er een supersimpel trucje waarmee je je klonterige en droge mascara weer bijna als nieuw maakt. Leg de mascara goed afgesloten in warm water. De mascara wordt hierdoor weer vloeibaar en is meteen klaar voor gebruik.

Om klonterende mascara tegen te gaan
, is het belangrijk om de mascararoller nooit mer een pompende en op- en neergaande beweging uit de huls te halen. Doe je dit wel, dan komt er extra lucht in de huls waardoor de mascara sneller uitdroog en klonterig wordt. Maak daarom altijd een draaiende beweging als je de roller uit de huls haalt.

Flowerpower

Superleuk voor een feestje; het creëren van bloemblaadjes van je wimpers. Je ogen worden hierdoor – letterlijk – echte eyecatchers:
1. Breng een dikke laag mascara aan op je wimpers
2. Maak vervolgens een driehoekje van een paar wimpers door ze met behulp van een pincet met elkaar te verbinden.
3. Breng, als de puntjes aan elkaar zitten, nog een beetje vloeibare eyeliner aan zodat ze goed blijven zitten.
4. Doe dit vervolgens rondom je gehele oog et voila; sprankelende ogen met een hoog eyecatching gehalte.

Beste mascara’s

Mijn favoriete mascara’s voor stunning wimpers die tot de hemel lijken te reiken.

favorite-mascaras

  1. Clinique High Impact Mascara voor lange wimpers met een weelderige en luxueuze uitstraling.
  2. Chanel Inimitable Intense mascara. Een mascara met een intens 3D-effect. Voor extra volume, lengte en wimpers die perfect gescheiden zijn.
  3. Lancôme Hypnôse Doll Eyes mascara zorgt voor ware poppenogen. Het resultaat is een schitterende, vergrote oogopslag.
  4. Helena Rubinstein Lash Queen Feline Blacks Mascara zorgt voor een stralende oogopslag met volle, lange wimpers.
  5. Lancôme Hypnôse Drama is de bestseller van Lancôme. En niet voor niets. Deze mascara zorgt voor instant mooie en opvallende wimpers. Aanrader!

Wat is jouw tip voor perfecte wimpers en welke mascara is jouw favoriet?