Zondag 14 mei is het Moederdag. De dag van het jaar om je moeder, schoonmoeder of stiekem gewoon jezelf extra in de watten te leggen. Met deze tips ben je gegarandeerd van het perfecte Moederdagcadeau én een geslaagde Moederdag!

Het perfecte cadeau voor jezelf

Moederdag draait natuurlijk niet om het perfecte cadeau, maar dat wil niet zeggen dat een (klein) cadeautje niet welkom is. Wil je zeker weten dat je man en kids het juiste cadeau kiezen (en dus niet aankomen zetten met een net-niet-luchtje)? Laat dit dan duidelijk weten. Subtiele hints werken namelijk niet bij mannen. Vertel gewoon eerlijk dat je het leuk zou vinden om met Moederdag een bepaalde geur te krijgen of die ene chocolaatjes van die bonbonzaak. En, misschien nog wel belangrijker, laat ‘m weten dat hij vooral moet zeggen wat hij voor Vaderdag wilt. Win-winsituatie gegarandeerd.

Het perfecte cadeau voor je (schoon)moeder

Leuk idee: stel voor je (schoon)moeder zelf een cadeaupakket samen. Is je moeder bijvoorbeeld een grote theeleut? Maak dan een mooi pakketje met theekoppen, verschillende soorten losse thee in een zakje, een thee-ei, een dienblaadje en tenslotte wat lekkere koekjes. Je hebt dan een heel mooi cadeau waar ze vast en zeker heel blij mee is. Ook persoonlijke cadeaus zoals een mooie foto van haar kleinkind(eren) is altijd leuk om te geven.

Wil je Moederdag ook voor jezelf en je (schoon)moeder extra speciaal maken? Ga dan samen iets leuks doen. Bijvoorbeeld een hightea, een dagje wellness of shoppen in een nog onbekende stad. Juist het samen iets doen is extra leuk en versterkt jullie band.

Heb jij al een leuk cadeau voor Moederdag?