tips tegen wallen

Vannacht gaat de zomertijd in en dat betekent een uurtje minder slaap! Zeg dus maar hallo tegen wallen, kringen en een vermoeide blik. Gelukkig zijn er genoeg beauty tricks die helpen om je wallen zo veel mogelijk te verbergen!

Tips tegen wallen

Wallen, we all hate them. Of het nu komt door een nachtje doorhalen (inclusief een paar wijntjes teveel), een kind dat je ‘s nachts wakker houdt of toch die zomertijd. Wallen zijn niet onze beste vriend. Maar met onderstaande beautytricks & tips ben je binnen no-time van die vervelende opgezwollen huid (of in ieder geval zijn je wallen minder zichtbaar).

Wallen ontstaan bij te weinig slaapuren. In de opgezwollen huid onder de ogen zit vocht dat niet snel genoeg wordt afgevoerd.

Tip 1: Hydrateren

De beste tip tegen wallen is veel water of kruidenthee drinken. Weet je nu al wat je slaapkuurtjes tekort gaat komen? Drink dan die dag ervoor veel water. Je zult zien dat je wallen een stuk minder zijn.

Tip 2: Masseren

Het helpt om de huid zachtjes te masseren. Doe dit vanaf je neus richting de jukbeenderen. Op deze manier kan het overtollige vocht via de lymfeklieren worden afgevoerd.

Tip 3: IJsblokjes of iets anders kouds

De zwelling onder je ogen vermindert door kou. Kies voor koude kompressen, plakjes komkommer, gebruikte theezakjes, ijsklontjes of een koude lepel en leg deze op je ogen. Je zult zien dat na een minuutje of tien je wallen al een stuk minder zijn geworden.

Tip 4: Smeren, smeren, smeren

Een oogcrème is altijd al belangrijk (de huid onder de ogen is dun en kwetsbaar en kan dus zeker extra verzorging gebruiken), maar als je wallen hebt al helemaal. Kies voor een verkoelende oogcrème met cafeïne of andere circulatieverbeterende stoffen, voor het beste resultaat.

clinique pep startAanrader: Clinique Pep-Start Eye Cream doet wat ‘ie belooft. De crème is speciaal ontwikkeld voor de vermoeide huid rondom de ogen. Vermindert zwellingen in drie seconden en zorgt voor een instant frisse en wakkere blik.

Tip 5: Camoufleren

Hebben bovenstaande tips onvoldoende geholpen? Dan is de enige oplossing nog camoufleren. Met een goede concealer (liefst eentje die lichter is dan je foundation zodat de huid onder je ogen als het ware oplicht) verberg je binnen no-time die wallen en donkere kringen. Ontdek hier de beste concealers.

Wat is jouw ultieme tip tegen wallen?