Het duurt misschien nog even, maar de zomer komt er weer aan! Nog een paar maanden en de rokjes en jurkjes mogen weer uit de kast en kunnen we met de benen bloot. Een beetje koudwatervrees? Maak je geen zorgen! Met deze tips verander je je melkflessen binnen no-time om tot prachtige, zongebruinde en slanke benen!

Beenoefeningen

Work those legs! Mooie benen krijg je niet door de hele dag op je stoel te zitten. Hiervoor zul je toch echt aan de gang moeten met oefeningen. Liever niet in de machines hangen in de sportschool? Er zijn gelukkig ook goede oefeningen die je ook makkelijk thuis kunt doen. De meest bekende zijn de lunges en de squats. Gebruik bij voorkeur lichte gewichten bij het uitvoeren van deze oefeningen. Door deze oefeningen om de dag te herhalen ben je gegarandeerd van mooie, slanke benen.

Gladde en zachte benen

In de winter, maar vooral in de zomer als de rokjes en jurkjes weer uit de kast mogen zijn gladde, zachte benen een absolute must. Voor een ultrazacht resultaat scrub je eerst je benen voordat je begint met scheren. Tip: de nieuwe Wilkinson Sword HYDRO silk is een superfijn scheermesje dat zorgt voor zijdezachte en gladgeschoren benen. Bovendien hydrateert dit scheersysteem je huid tot twee uur na het scheren. Superfijn, vooral als je last hebt van een gevoelige of droge huid. Wil je je benen extra verwennen? Kies na het scheren voor een dikke bodylotion. Even intrekken en je benen voelen zijdezacht aan.

Putjes aanpakken

Last van cellulitis? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Maar liefst 90% van alle vrouwen heeft last van cellulitis. Een wondermiddel om cellulitis te laten verdwijnen bestaat helaas niet. Het grootste deel van de cellulitis hangt samen met een slechte werking van de bloedsomloop. Daarom is dagelijkse lichaamsbeweging én massages goed, aangezien hierdoor de doorbloeding van je huid wordt gestimuleerd.

Hallo high heels

Hoge hakken maken je benen niet mooier, maar zorgen wel voor een mooie houding. Plus: je benen lijken veel langer met hoge hakken aan. Wissel je high heels wel regelmatig af met sneakers en flatjes om zo je benen (en voeten) een beetje rust te gunnen.

Kleurtje op de benen

Rokjesdag is misschien nog een beetje ver weg. Maar een goede voorbereiding is het halve werk! Tover je melkflessen om in prachtige zongebruinde stelten. Neem een zonnebankkuurtje, kies voor een spray-tan of ga voor een goede zelfbruiner.

Eet gezond en drink veel water

Een gezond eetpatroon, genoeg lichaamsbeweging en voldoende water op een dag, helpt je om je lichaam mooi en gezond te houden. Voeg vooral veel groenten, hele granen, fruit, noten en zaden, eieren en vis aan je menu toe. Drink minimaal 2 liter water op een dag en vergeet vooral niet te sporten.

Wat doe jij voor mooie benen?