Van de perfecte French manicure tot een knallende en opvallende kleur en van klassiek rood tot meisjesachtig roze. Van de vele duizenden kleurtjes begint mijn beautyhartje steevast harder te kloppen en ook de vele varianten (matte nagellak, alles met glitters en pailletten) word ik instant happy. Maar hoe zorg je ervoor dat je nieuwe favoriet ook mooi op je nagels verschijnt? Met deze tips weet je zeker dat je je nagellak vanaf nu altijd mooi aanbrengt.

Strak in de lak

Nagellak mooi aanbrengen klinkt makkelijker dan het is. Maar oneffenheden, blaasjes en snel afbrokkelen liggen op de loer. Begin daarom altijd met een basiscoating. Deze versterkt je nagels en zorgt ervoor dat je lak egaler wordt en langer blijft zit.
Zet vervolgens de eerste streep nagellak in het midden van je nagels en werk deze direct uit naar buiten toe. Draai het kwastje en kwartslag en pak de twee buitenste banen voor een gelijkmatig resultaat.

Tip: gebruik liever twee keer een dun laagje dan één keer een dikke laag. Ook een topcoat is een aanrader. Deze zorgt ervoor dat je nagellak mooier en langer blijft zitten.

Nailed it

Meer tips voor perfect gelakte nageltjes:
– Bewaar je nagellak in de koelkast om te voorkomen dat deze uitdroogt.
– Maak het flesje schoon als je nagellak gemorst hebt over de rand. Zo voorkom je dat je de volgende keer het flesje niet meer open krijgt.
– Duurt het drogen van je nagels bij jou ook zo lang? Droog ze in de buitenlucht! Dit gaat vaak sneller dan wanneer de omgeving warm is.
– Is je nagellak dik en stroperig geworden? Je kunt deze verdunnen door een paar druppels nagellakremover aan de lak toe te voegen.

Wat is jouw ultieme tip voor mooie nagels?