De maxi skirt is de absolute modetrend voor deze zomer! De lange rok zagen we deze winter al veelvuldig voorbij komen en ook deze zomer is de maxi skirt niet weg te denken uit het straatbeeld. Ook fan van de maxi skirt? Ik geef je graag de nodige tips voor het dragen van de maxi skirt, inclusief de mooiste street style inspiratie.

Hoe draag ik een maxi skirt?

De maxi skirt is voor ieder lichaamstype weggelegd. Of je nu klein, lang of juist curvy bent; de maxi skirt staat iedereen mooi.

Als je klein bent
Veel meiden durven geen maxi skirt te dragen omdat ze bang zijn dat ze hierdoor juist kleiner lijken. De lange rok is echter niet alleen voor de lange vrouwen onder ons weggelegd. Kijk maar eens naar al die celebs die er prachtig uitzien in een maxi skirt. Combineer je maxi skirt met hoge hakken en zorg ervoor dat je de bovenrand van je rok ziet (bijvoorbeeld door je shirtje in je rok te dragen). Hierdoor lijken je benen, en dus ook jij, langer! Door een smal tailleriempje te dragen wordt je figuur geaccentuurd en lijk je wederom langer.

Als je lang bent
Ben je lang en heb je het idee dat zo’n maxi skirt alleen maar meer je lengte benadrukt? Kies dan niet voor een maxi skirt in één kleur, maar ga voor een rok met een print of meerdere kleuren. Zorg er daarnaast voor dat je rok net boven je enkels eindigt. Dit breekt het geheel zodat je optisch minder lang lijkt.

Als je curvy bent
Curvy? Ook dan is de maxi skirt een prima optie. Ga voor zwierige en vloeiende maxi skirts van een lichte stof. Deze tekenen minder. Wil je een maxi skirt met een print? Kleinere prints accenturen bredere delen terwijl grote prints je slanker laten lijken. Ook als je curvy bent, is het belangrijk om je slanke taille te benadrukken. Dit kan doormiddel van een tailleriem of een getailleerde blazer.

Combineren van de maxi skirt

De maxi skirt is eindeloos te combineren en voor verschillende gelegenheden geschikt. Wat dacht je van een strandfeest waarbij je je maxi skirt combineert met mooie slippertjes en een tanktop. Naar een date of een avondje uit mix je je maxi skirt met hoge sandaaltjes en een blousje of een kort blazertje. Ook een kort spijkerjasje staat erg mooi in combinatie met een maxi skirt.
Ben je meer het stoere typje? Combineer de lange rok dan met een leren jasje en sneakertjes. Hierdoor krijgt deze ladylike rok direct een edgy uitstraling.

Heb jij al een maxi skirt in je bezit?

Bron foto: Matthew Williamson