De lente is volop in gang. Tijd om je tuin zomerklaar te maken zodat je optimaal kunt genieten van tuinfeestjes, zwoele zomeravonden en lekker relaxen op de loungebank. Met dit handige drie-stappenplan is jouw tuin in no-time zomerproof.

Stap 1: Ideeën & inspiratie op doen

Wat wil je dit jaar veranderen aan je tuin? Nieuwe bestrating, kunstgras? Of liever een nieuwe tuinset, een overdekt terras of een leuk moestuintje? Nu is het moment om jouw droomtuin te realiseren voordat de zomer echt losbarst.

Stap 2: Opruimen & shoppen

Je bestrating is waarschijnlijk groen aangeslagen, sommige plantjes hebben misschien de winter niet overleefd en dat ene kapotte lampje is nu echt toe aan vervanging. Ga even goed door je tuin heen en ruim alles op. Dat betekent ook al het onkruid verwijderen, dode bladeren weggooien etc.

Haal vervolgens de tuinmeubelen uit de schuur en maak ze schoon. Helemaal klaar? Bedenk wat je nog mist in je tuin. Bijvoorbeeld een goede eettafel of een lekkere hangmat en begin met shoppen voor jouw ultieme droomtuin.

Stap 3: Zaaien & planten

Tijd voor wat kleur en nieuwe plantjes in de tuin. Potten en manden zijn ideaal om een snelle boost te geven aan je tuin. Liever bloemen en planten die ieder jaar terugkomen? Zaaien is dan een goede optie. Ook voor het planten van een mooie boom is het nu de perfecte tijd.

Hoe zorg jij ervoor dat je tuin zomerklaar is?