Na beroemdheden en topdesigners ontdekken veel merken nu de modebloggers om lucratieve samenwerkingen mee aan te gaan. En niet voor niets: modebloggers hebben een grote groep aan trouwe fans die hun stylingtips en ideeën met alle liefde opvolgen. Maar naast bloggen ontpoppen de meiden zich ook als marketeers, publishers én fashion designers. De ene na de andere blogger ontwerpt haar eigen mini-collectie en – heel belangrijk – is daar erg succesvol mee.

Stijlicoon Elin Kling voor H&M en Marciano

De bekendste Zweedse modeblogger Elin Kling ontwierp al eerder voor H&M een kleine collectie bestaande uit negen kledingstukken en twee accessoires. De collectie was compleet in de stijl van Kling: modern, licht en minimalistisch met bohemian invloeden. En net als bij de collecties van Viktor & Rolf, Marni en Versace stonden op de dag van de lancering lange rijen voor de H&M met modeliefhebbers die koste wat het kost een echte Kling wilde.


Nu is Kling gevraagd om een limited edition capsulecollectie te ontwerpen voor Guess by Marciano. De collectie krijgt de toepasselijke naam ‘Elin Kling for Marciano’ en is vanaf november 2012 verkrijgbaar.

Mode blogger Elsie Larson voor ModCloth

ModCloth.com lanceert binnenkort een exclusieve collectie ontworpen door Elsie Larson van het blog A Beautiful Mess. De collectie is nog niet te koop, maar wel al te bewonderen op de ModCloth website. Wie geïnteresseerd kan zich aanmelden en krijgt dan een melding als de collectie inderdaad te koop is. Begin oktober wordt de collectie verwacht en zal er ook een lookbook verschijnen die door Larson zelf is geproduceerd.

Voor ModCloth is het niet de eerste keer dat ze samenwerken met een blogger. In 2011 verkocht ModCloth een vintage geïnspireerde sieradencollectie ontworpen door drie onafhankelijke bloggers. Daarnaast was ModCloth een van de eerste retailers die met modebloggers ging samenwerken. In de toekomst hoopt ModCloth meer van zulke samenwerkingen aan te gaan.

Welke mode blogger zie jij graag een eigen collectie ontwerpen en voor welk merk?