Vandaag is het Moederdag. De dag om alle mommy’s (to-be) in het zonnetje te zetten. Een ontbijtje op bed, een lekkere geur, een knutselwerkje of gewoon een reep chocolade (een vrouw is snel tevreden). Geen cadeaus gehad, doen jullie niet aan Moederdag of simpelweg toe aan wat me-time? Dit zijn mijn vijf manieren om totaal te ontspannen.

1. Massage

Een massage van een uur is by far the best thing ever. Heerlijk ontspannen, nergens aan denken en ondertussen wordt je hele lichaam gemasseerd. Tip: plan je massage in de avond. Je bent daarna zo lekker roezig dat je gegarandeerd heerlijk in slaap valt als je thuis komt.

2. Een nieuwe jurk/parfum/lipstick/nagellak

Iets nieuws, al is het maar een bodylotion, daar wordt een vrouw al behoorlijk blij van. Ook shoppen hoort hierbij. Want wie wordt er nou niet blij van een mooi items in de kledingkast. En zelfs van online shoppen (lees: webshops afstruinen, heel veel in je winkelmandje stoppen en vervolgens niets afrekenen) werkt al heel ontspannend.

3. Chocolade

No words needed, right? Van een gewone reep uit de supermarkt tot heerlijke bonbons van dat speciaalzaakje op de hoek. Chocolate is always a good idea.

4. Het rijk alleen

Hoe zalig is het om even helemaal alleen thuis te zijn. Geen man, geen kinderen maar alleen jijzelf. Dat je even de tijd hebt om je make-up te doen zonder dat iemand aandacht wilt of gewoon even je dingetjes te doen. Heerlijk.

5. Uitgebreid douchen of lekker lang in bad

Weinig me-time? Uitgebreid douchen of lekker lang in bad is een prima optie. In een half uurtje kan je prima een maskertje doen, je benen scheren, scrubben, haren wassen en een lekkere bodylotion opsmeren. Wedden dat je je hierna als herboren voelt?

Wat is jouw ultieme manier om te ontspannen?