De perfecte jeans is lastig te vinden, maar – oh boy – doet wonderen voor je figuur. Daarnaast zit de ideale spijkerbroek niet alleen mooi maar is deze ook comfortabel en geschikt voor vrijwel elke gelegenheid. Met deze 6 tips vind je binnen no-time ook jouw ideale jeans.

1. How Lovely

Heb je last van love handles die oh-so-charming boven je broeksrand uitpiepen? Kies dan voor een hoge taille met een brede band. Je vrouwelijke rondingen die je liever niet wilt showen worden hierdoor prima bedekt wat zorgt voor een veel mooiere fit.

2. On short notice

Vermijd het hoogwatereffect en kies voor een jeans met de juiste lengte, ook als je hakken draagt! Ook goed om te weten is dat je spijkerbroek door het dragen en de wasmachine zeker nog 2 centimeter in de lengte krimpt. Zijn je broeken altijd te lang? Mams of een goed naaiatelier biedt uitkomt.

3. Contrast

De truc voor ultra slanke benen is het combineren van je skinny jeans met oversized truien en topjes. Door het contrast lijken je benen nog slanker.

4. Curvy

Ben je klein met veel vrouwelijke rondingen? Een donkere bootcut jeans zonder wassingen en opvallende zakken is dé jeans voor jou. Je figuur lijkt hierdoor instant slanker en langer.

5. Check, check, dubbelcheck

Neem tijdens je spijkerbroekzoektocht een eerlijke vriendin of vriend mee die je straight forward vertelt of een jeans je écht niet dik maakt. Een objectieve mening is belangrijk bij de keuze van jouw ideale spijkerbroek.

6. In the pocket

De zakken op je jeans geven je billen vorm. Ben je bedeeld met een ronde appelvorm? Kies voor achterzakken die dicht bij de middennaad van de broek zijn genaaid. Hierdoor lijken je billen kleiner. Opgestikte zakken en opvallende details zorgen voor het omgekeerde effect. Met een spits toelopen vijfhoekige zak zit je ook altijd goed; deze laten je achterwerk kleiner lijken.