French braid, opgestoken vlecht, invlecht, zijvlecht, de waterval, visgraatstaart, een ingevlochten kroon, de Lauren Conrad vlechtjes…er zijn ongelofelijk veel verschillende vlechten en de één is nog creatiever dan de ander. Omdat de vlecht, met uitzondering van de pippi langkousvlecht, altijd goed is, laat ik jullie mijn favoriete exemplaren zien.

Visgraatvlecht

De visgraatvlecht dankt zijn naam aan, juist, een visgraat. De visgraatvlecht lijkt vaak heel erg moeilijk, maar is het niet. En bovendien met een beetje oefening (en een spiegel!) kom je al een heel eind. Op internet vind je verschillende tutorial filmpjes die stap voor stap uitleggen hoe je zelf een visgraatvlecht maakt. Gelukt? De visgraat is ook uitermate geschikt om bijvoorbeeld een gekleurd lint of een hair extension in mee te vlechten.

Watervalvlecht

De watervalvlecht dankt haar naam aan haar uiterlijk. Omdat je lokken door de vlecht vallen, lijkt het op een waterval. Bij sommige loopt de waterval schuin naar beneden en bij sommige is ‘ie gewoon recht. De waterval wordt ook wel fairytale braid genoemd en is vooral onder bruidjes erg populair.

Haarband vlecht

De haarband vlecht is, zoals de naam al doet vermoeden, een vlecht die als een soort van haarband fungeert. Deze vlecht kan zowel met vast als los haar worden gedragen. Bovendien is de haarband vlecht erg stijlvol en chique en daarom ideaal voor op kantoor of bijvoorbeeld naar een bruiloft.

Tips voor een mooie vlecht

– Een vlecht maken met nat haar levert een mooie slag op, maar beschadigt je haar ook. Niet te vaak doen dus.
– Kam je haar altijd goed door voordat je begint met vlechten.
– Verstevigende gel of mousse zorgt ervoor dat het vlechten makkelijker gaat en je vlecht langer blijft zitten.
– Vlecht je haar niet te strak in om hoofdpijn te voorkomen.
– Heb geduld; een mooie vlecht vergt veel oefening. Ga er dus niet vanuit dat bij de eerste poging je direct een prachtige vlecht hebt.

Draag jij weleens een vlecht en zo ja wat voor één?