cursus ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is voor veel mensen dé manier om helemaal tot rust te komen. En geen wonder. Tijdens een massage voel je de stress bijna letterlijk van je lichaam afglijden. Benieuwd naar de vele voordelen van een massage? Ik vertel je alle ins & outs over een ontspanningsmassage en geef je dé tip voor het volgen van een cursus ontspanningsmassage.

Ontspanningsmassage

We zijn allemaal druk. Met werk, ons sociale leven, kinderen, het huishouden. Juist daarom is ‘t zo belangrijk om voldoende te ontspannen. Dat kan door met een boek op de bank te kruipen, lekker uit eten te gaan of te gaan sporten. Maar ook het krijgen of geven van een massage kan heel ontspannend werken en kan een goede remedie zijn tegen stress, hoofdpijn en vastzittende spieren.

10x voordelen ontspanningsmassage

Tien redenen om gemasseerd te worden én om zelf te leren masseren:

  1. Minder stress
  2. Dode huidcellen worden losgelaten
  3. (Verkrampte) spieren ontspannen zich
  4. Verbetering stofwisseling in de cellen
  5. Betere nachtrust
  6. Betere weerstand
  7. Teveel aan vocht in de weefsels wordt afgevoerd
  8. Energieker gevoel
  9. Pijnverlichtend
  10. Verbetering bloedsomloop

cursus masseren

Leren masseren

Natuurlijk kan je voor een massage terecht bij een schoonheidssalon of wellnesscentrum, maar wist je dat er ook speciale cursussen zijn om zelf te leren masseren? Met een cursus ontspanningsmassage leer je de fijne kneepjes van het professioneel masseren. Niet alleen leuk (cadeautip voor je partner), maar ook leerzaam. Vooral omdat veel mensen niet precies weten hoe je een echt goede massage geeft.

Cursus ontspanningsmassage

Tijdens de cursus ontspanningsmassage ontdek je alles over de juiste massage technieken en leer je eenvoudig toe te passen handgrepen. Het verbeteren van de bloedsomloop, vochthuishouding en ademhaling staat bij het masseren centraal. Bovendien zorgt de massage ervoor dat je lichaam de aanwezige spanning loslaat.

Bij onder meer Kopos kan je terecht voor een cursus ontspanningsmassage. In twee dagen tijd (zaterdag en zondag) leer je de fijne kneepjes van het masseren. Geen eindeloze theorie maar hands on aan de slag. Inclusief professionele en persoonlijke (de groep is nooit groter dan twaalf mensen) begeleiding.
Erg fijn: de cursus is laagdrempelig. Dus ook voor iedereen zonder ervaring is deze cursus een mooie manier om echt goed te leren masseren. Bovendien vormt de cursus een mooie basis voor allerlei andere soorten massages. Zoals hotstone massage, relaxmassage en holistische massage. Ben je helemaal enthousiast geworden? Dan kan je de vervolgcursus Klassieke Massage volgen of zelfs, na veel oefenen thuis, het diploma Ontspanningsmassage behalen.

Enthousiast geworden? Hier vind je meer informatie over een cursus ontspanningsmassage bij Kopos volgen.