Ambachtelijk, cosy en heerlijk warm. De wollen truien en gebreide knits zien we deze winter veelvuldig voorbijkomen. Niet alleen op de catwalks, maar ook in het straatbeeld en in de winkels. En met dit koude weer is een warme trui geen overbodige luxe. Uiteraard kan je een warme trui in de winkel of online kopen, maar voor iedereen die handig is met draad en wol; breien is niet alleen leuk en ontspannend maar ook heel hip!

Breien, breien, breien

Insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden. Het basisprincipe van breien. Het vergt heel wat oefening (tip: op internet vind je talloze how-to-knit-video’s) maar dan heb je ook je eigen gebreide sjaal, muts of trui. Uberhip en nog leuk ook. Bovendien werkt breien ontspannend en kan je het gemakkelijk doen terwijl je ondertussen Goeden Tijden, Slechte Tijden aan het kijken bent.

Last van jeuk en irritatie als je een wollen trui draagt? Leg je trui een nachtje in de vriezer en je bent gegarandeerd kriebelvrij!

Warme knits kopen

Niet zo handig met wol en naald? Gelukkig zijn er nog (online) shops waar je terecht kunt voor een warme sweater. Deze winter zien we vooral de traditionele en ambachtelijke truien en vesten. Denk: grofgebreid, opvallend kabelpatroon en ook de zogenaamde Noorse trui is weer terug.

Matchen

Nadeel van een grote, grofgebreide trui is dat het vaak oud en saai kan ogen. Combineer daarom je knit met een leren broek, stoere jeans of een mooi jasje. Ook leuk; draag je zomerjurkje met een tailleriempje en grofgebreid vest.

Ben jij fan van de wollen truien en gebreide vestjes?