De kleding die we naar kantoor dragen, heeft grote invloed op hoe succesvol je bent in je werk. Dress for success zeggen ze namelijk niet zomaar. Naast hard werken, heel veel enthousiasme en kennis is je kleding en hetgeen wat je uitstraalt erg belangrijk. Voor je carrière en hoe mensen (en dan met name je collega’s en baas naar je kijken). In dit blog vertel ik je de do’s en don’ts voor kleding naar kantoor.

Wat draag je naar kantoor?

Wil je graag carrière maken? Dan is het slim om, naast natuurlijk je best te doen en hard te werken, ook te kijken naar je garderobe. Belangrijk is dat je kleding namelijk past bij je functie en vertelt wie jij bent als persoon en waar je voor staat. Om je een handje te helpen, vertel ik je graag welke kleding je juist wel en juist niet moet dragen.

Do’s

1. Draag make-up

En dan bedoelen we: de juiste hoeveelheid make-up. Geen smokey eye of blauwe eyeliner, maar subtiele, natuurlijke kleuren. Een klein beetje concealer, foundation en blush zorgen voor een mooie, egale basis. Breng daarna een likje mascara aan en ga voor een zachte kleur lipstick of – als je durft en echt indruk wilt maken – voor mooie rode lippen.

2. Houd het comfortabel

Je outfit moet professioneel en stijlvol zijn, maar moet ook lekker zitten. Een kokerrok die eigenlijk te strak zit, te hoge hakken die niet lekker lopen of een blazer die trekt. Het oogt niet alleen oncomfortabel, zo ziet het er ook uit.

3. Kies voor mooie items

Helaas heeft niet iedereen het budget voor designer items, maar het is het zeker waard om te investeren in key pieces die altijd mooi blijven. Denk hierbij aan een kokerrok, blazers, een mooie blouse of stijlvolle jurkjes. Het kost misschien iets meer, maar geloof ons: het staat een stuk mooier en je hebt er veel langer plezier van.

5. Draag hakken

Hakken doen wonderen voor je houding en maken elke outfit een stuk stijlvoler. Als je ballerina’s naar je werk draagt, zie je er vaak jong uit (hallo stagiaire). Investeer daarom in een mooi paar hakken. Het liefst in een nude kleur en een zwarte variant en die lekker lopen.

Don’ts

1. Te strak, te kort of te los

Draag geen te strakke, te korte of te losse kleding naar je werk. Het dragen van strakke, sexy en onthullende kleding zorgt ervoor dat je niet serieus wordt genomen door je collega’s. Het oogt onprofessioneel. Twijfel je? Als je niet normaal kunt staan, zitten, buigen of leunen zonder iets bloots te tonen, dan is het tijd om iets anders aan te doen.

2. Geen zichtbaar ondergoed

BH-bandjes, een zichtbare string, een kanten bh die doorschijnt. Het oogt allemaal behoorlijk onprofessioneel. Investeer dus in een paar mooie setjes die je overal onder kunt dragen zonder dat je collega’s het zien.

3. Lelijke nagels

Mooie nagels zijn je visitekaartje. Zorg daarom altijd voor netjes gelakte nagels. Ook felle kleuren zijn een no-go op kantoor. Ga liever voor neutrale nude kleuren of lichtroze. Wil je ‘t helemaal goed doen, boek dan een wekelijke manicure.

4. Keep it simple

Grote oorbellen, oversized kettingen en twintig armbandjes…het is allemaal too much, too loud. Ook wat betreft accessoires is het belangrijk om te kiezen voor stijlvolle, minimalistische items.